Home Mozaik Čim su krenuli sa zajedničkim životom, prisjelo mu je: Djevojka ga je...

Čim su krenuli sa zajedničkim životom, prisjelo mu je: Djevojka ga je dočekala u stanu, a ovako mnogi zamišljaju pakao

232
0
Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/couple-love-romantic-sitting-4009366/

Mnogi parovi, kada počnu živjeti zajedno u istom stanu, obično kažu da im je najteže naviknuti se na onog drugog, koji ne radi uvijek sve onako kako oni očekuju. Bilo da se radi o ostavljanju nereda na stolu ili jednostavno o neispiranju WC školjke u kupaonici – sve to ponekad može biti jako teško. I dok većina ljudi radi mira zna naći kompromis s partnerom, jedna je djevojka svom dečku poručila da će ga ostaviti ako se ne bude pridržavao kućnog reda.

21-godišnjakinja je rekla da se uskoro planira preseliti u trosobnu kuću sa svojim 26-godišnjim dečkom. Iako već žive zajedno u kući njegove majke, novi dom bit će njihova prva zajednička nekretnina. Međutim, prije nego što se par useli i smjesti, dvojac je smislio dva pravila kojih očekuju da ih se dečko pridržava – njihovi hobiji i kolekcije moraju biti u odvojenim sobama, a stolovi i druge površine moraju biti bez nereda.

U objavi na Redditu žena je objasnila:

– Želim mu reći da imam dva pravila i ako ih odbije ili se jednostavno ne bude mogao nositi s njima, morat ću razmisliti o toj vezi ovisno o tome koliko se bude trudio. Želim da naši hobiji/kolekcije ostanu u našim uredima. Ne želim imati pet ili šest malih figurica aviona kao ukrase na kuhinjskom stolu. Želim mu reći da me nije briga što ima u uredu, ali ne želim da ima toliko stvari da se sve to prelije po ostatku kuće, kao što je bilo kod njegovih roditelja ‘ kuća. Očito, to ne znači da ništa ne može napustiti tu sobu, ali ne želim da se navikne na potpunu slobodu. Jasno ću mu dati do znanja da isto vrijedi i za mene. Također moram napomenuti da mu dajem svoju polovicu garaže za njegovu radionicu ako to želi. Pazim da ima dovoljno mjesta za moje hobije – objasnila je.

Djevojka je rekla da je njezino drugo pravilo bilo održavanje kuće čistom, jer je objasnila da ne želi da im radne ploče i stolovi budu pretrpani.

– Želim da nam se pošta i papiri urede, ne želim da stvari koje ne pripadaju kuhinji zauzimaju mjesto na pultu. Zaista ne mislim da tražim previše jer samo želim da steknemo bolje navike s čistoćom i neću mu dopustiti da potpuno preuzme zajednički prostor. Sad kad ću plaćati pola računa, imat ću puno više prava nego prije – rekla je i potom dodala kako misli da ako on odbije – jednostavno ne može živjeti s njim i da će ga ostaviti.

No, ako se on ozbiljno potrudi i s vremenom pokaže napredak, ona je spremna biti strpljiva, jer zna da nije lako.

Korisnici Reddita većinom su stali na stranu žene, a mnogi su rekli da njezini zahtjevi nisu nerazumni te da bi se svatko trebao potruditi “poboljšati kvalitetu života” u svom domu.

– Zvuči mi razumno. Želite novi početak bez nereda i kaosa po cijeloj kući, to je dobar plan za poboljšanje kvalitete života u vašem novom domu. Budite oprezni kada ovo govorite svom partneru. Mislim da se lako može krivo protumačiti iako ste zapravo apsolutno u pravu sa svojim zahtjevima – pročitajte neke komentare.

Previous articleImala neizdrživ svrab po tijelu, češala se gdje je stigla: Kad je otišla kod specijaliste, život joj je postao pakao
Next article‘Rijeka outdoor weekend’ donosi dvostruki program!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here