Home Vijesti Cirkus sa zamjenom za preminulu vijećnicu: Svi su im krivi osim njih...

Cirkus sa zamjenom za preminulu vijećnicu: Svi su im krivi osim njih samih!

1509
0
This image has an empty alt attribute; its file name is fotokurelic.jpg
Tražili poništenje sjednica Gradskog vijeća, a ispalo da se ne mogu dogovoriti unutar koalicije!

I dalje nema službenih reakcija iz Akcije mladih i Živog zida nakon što je razotkrivena blamaža s neimenovanjem zamjenice preminule vijećnice u Gradskom vijeću Grada Rijeke.

U Akciji mladih su za činjenicu da Gradsko vijeće ne funkcionira u punom sastavu proteklih mjeseci optuživali predsjednika Gradskog vijeća, a njihov vijećnik Tihomir Čordašev je od Ministarstva uprave čak zatražio poništenja sjednica sazvanih u nekompletnom sastavu. Međutim, iz odgovora Ministarstva uprave vidljivo je da za neimenovanje zamjenskog vijećnika krivi upravo oni sami, odnosno nemogućnost dogovora s koalicijskim partnerima iz Živog zida i dvije manje stranke.

Naime, sada je jasno da je Živi zid nakon smrti njihove vijećnice Mirjane Jukić, a prije prve sljedeće sjednice Gradskog vijeća, predložio zamjenskog vijećnika Sinišu Ferenčića, ali nije dobio pristanak svih koalicijskih partnera. Preciznije, izostao je pristanak Alternative, stranku koje vode ljudi bliski Akciji mladih. Na taj način spriječen je ulazak živozidaša u Gradsko vijeće.

U Akciji mladih su izgleda očekivali da će kao rezultat toga, kao sljedeća na listi, ući njihova vijećnica, iako im to mjesto po izbornom rezultatu uopće ne pripada. Međutim, do današnjeg dana u Grad Rijeku nije stigla pisana potvrda na temelju koje bi se moglo zaključiti da dogovora između koalicijskih partnera nema. Iz Ministarstva uprave tumače da za to nema roka. Teoretski, Gradsko vijeće može funkcionirati do kraja mandata ukoliko se akteri ovog sramotnog cirkusa ne uozbilje i ne ispoštuju proceduru.

U međuvremenu, neki članovi Akcije mladih su, umjesto prihvaćanja odgovornosti za blamažu, za cijelu situaciju sada počeli kriviti Ministarstvo uprave, HDZ i HNS iako donesena odluka zapravo ide protiv interesa lokalnog HDZ-a koji je u bliskoj suradnji s Akcijom mladih. Na facebooku se tako pojavio komentar Kluba mladih (ugostiteljskog objekta u Barčićevoj ulici) : ‘Lijepo je vidjeti da je HNSova koalicija s HDZ-om na nacionalnoj razini jednako kvalitetna kao i ova s SDPom na lokalnoj razini. Uživajte u svom licemjerju’. Status je uskoro obrisan pa se pojavio identičan, ali pod autorstvom Bojana Kurelića, županijskog vijećnika Akcije mladih, koji na društvenim mrežama tvrdi kako je netko u HDZ-ovom Ministarstvu uprave nagovoren da potpiše protuzakonito rješenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here