Home Vijesti Čistoća: Reciklirani otpad utrpan u isti kamion zato jer je bio onečišćen!

Čistoća: Reciklirani otpad utrpan u isti kamion zato jer je bio onečišćen!

2141
0

This image has an empty alt attribute; its file name is cistocakante.jpg

Nakon što je jučer građane uznemirila snimka krcanja kanti s recikliranim otpadom u jedan kamion Čistoće zajedno sa ostalim smećem, zatražili smo objašnjenje Čistoće koje prenosimo u cijelosti:

Cjelokupno područje rada KD Čistoća podijeljeno je na 24 zone i svaku od zona opslužuje po jedan kamion koji prema rasporedu prazni spremnike po pojedinim vrstama otpada. To znači da isti kamion, prema tjednom rasporedu, istovremeno preuzima otpad samo iz jedne vrste spremnika. Svi se kamioni temeljito čiste i peru po završetku svakog radnog dana. Dakle, različite vrste otpada se sustavno prikupljaju u odvojenim terminima i potpuno odvojeno jedna od druge.
Međutim, u slučaju da je prikupljena vrijedna frakcija u nekom od spremnika onečišćena nesavjesnim odlaganjem miješanog komunalnog otpada (kućnog smeća) ona, nažalost, postaje neiskoristiva za daljnju oporabu te se kao takva mora prikupiti u terminu skupljanja preostalog kućnog otpada iz zelenih spremnika. U predmetnom se slučaju radilo upravo o navedenome te su, nažalost, vrijedne vrste otpada morale biti prikupljene na taj način. Iz dostavljene video snimke vidljivo je da je žuti spremnik prekrcan svim i svačim, iako je rezerviran samo za višeslojnu ambalažu, metalni i plastični otpad. To je nažalost prilično česta pojava u našem svakodnevnom poslu.
Iako KD Čistoća Rijeka kontinuirano provodi informativno-edukativne kampanje kroz različite medije i kanale, ne bi li informirala korisnike usluga o pravilnom postupanju, jedan dio nesavjesnih građana ove upute ignorira na štetu savjesne većine, stoji u odgovoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here