Home Vijesti U Delnicama napuhao 2,9 promila

U Delnicama napuhao 2,9 promila

607
0

U proteklih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 88 prometnih nesreća, od kojih je sedam bilo težih, a ostale su bile lakše prometne nesreće. Smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama nije bilo, teže je ozlijeđeno sedam, a lakše 14 osoba. Materijalna šteta nastala u prometnim nesrećama cijeni se na oko 1.345.500 kuna.

U navedenim prometnim nesrećama bilježi se i sudjelovanje devet stranih državljana i troje pješaka, a evidentirano je i 12 vozača koji su u prometnim nesrećama sudjelovali u alkoholiziranom stanju. U istom razdoblju policija je provela alkotestiranje 328 vozača od kojih je nedozvoljena koncentracija alkohola utvrđena  kod njih 35. Najviše vozača kod kojih je utvrđena alkoholiziranost bila je u dobi  iznad 35 godina života (18), dok je podjednak broj onih do 25 godina i onih u skupini od 25-35 godina.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je  61-godišnjem vozaču, kojega je u vožnji osobnim vozilom i to pri koncentraciji alkohola od 2,90 g/kg zatekla delnička policija ,14. lipnja u večernjim satima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here