Home Sport CRES: All 4 One i Escandalo pobjednici ORC otvorenog prvenstva

CRES: All 4 One i Escandalo pobjednici ORC otvorenog prvenstva

561
0

Nakon što zadnjeg dana ORC Otvorenog prvenstva nije bilo dovoljno vjetra signalom “Kodeks iznad A” označeno je da danas nema jedrenja, čime su jučerašnji rezultat nakon 7 jedrenja postali i konačni. Pobjednici ORC Otvorenog prvenstva Hrvatske s “All 4 One” s Karlom Kuretom za kormilom iz JK Labud, Split u Grupi A i talijanski “Escandalo” Maneula Costantina iz YC Adriaco, Trieste u Grupi B.

Drugo mjesto u Grupi A osvojio je talijanski “Reve di Vie” Ermanna Galetia iz CN Sanbenedettese s istim brojem bodova kao trećeplasirana “Teuta” s Bartulom Mišurom iz NK Kenwood, Zagreb koji se ipak može utješiti srebrnom medaljom za Prvenstvo Hrvatske, dok je broncu osvojio zadarski “Gringo 2” s Robertom Sandalićem iz JK Uskok.

U Grupi “B”, na drugom mjestu je talijanska “Sagola GS” Fausta Pierobona iz CV Faro Piave Vechia s istim brojem bodova, ali i manjim brojem pobjeda od pobejdnika “Escandala” dok je treće mjesto osvojio češki “Three Sisters” s Milanom Hajekom koji odmah nakon Cresa kreću za Cagliari gdje 05.07. počinje ORC Europsko prvenstvo.

Tri najbolje plasirane hrvatske posade su u ukupnom poretku od 4 – 6. mjesta. ORC Prvak Hrvatske u Grupi B je “Mareus” s Krešimirom Đakulovićem iz JK Špinut, Split. Srebro je osvojila “Anđela X” s Brankom Iljadicom-Rapom iz JK Val, Šibenik, dok je bronca pripala jedrilici “Squalo Bianco” Frane Barbieria iz JK Opatija.

Pokrovitelji ORC Otvorenog prvenstva Hrvatske su: Primorsko-goranska županija, Grad Cres, Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Cresa i Lučka uprava Cres. Dnevna izvješća uz rezultate, fotografije i bilten regate dostupni su na web stranicama Riječkog jedriličarskog kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here