Home Vijesti Cuccurin: Obersnel se boji otvaranja pitanja o gospodarskim prilikama u Rijeci

Cuccurin: Obersnel se boji otvaranja pitanja o gospodarskim prilikama u Rijeci

734
3

Na press konferenciju Vojka Obersnela i predsjednice riječkog gradskog vijeća Dorotee Pešić-Bukovac, reagirao je čelnik Ladonje Plinio Cuccurin koji tvrdi da Kanal Ri i udruga građana Ladonja već duže vrijeme imaju suradnju na sponzoriranoj emisiji čiji sadržaj je usmjeren na aktualna gospodarska i društvena pitanja.

‘Suradnja između Ladonje i Kanala Ri pravno nipošto nije sporna te očekujemo da će Vijeće za elektronske medije izreći takvo mišljenje, s obzirom da je ono zatraženo. Emisija „Drukčije“ koncipirana je tako da promiče razvoj civilnog društva, dobre gospodarske ideje i da potakne na razmjenu mišljenja o tome kao što bolje razvijati hrvatsko društvo. U zadnjoj emisiji „Drukčije“ govorili su ugledni gospodarski stručnjaci poput Sandre Švaljek i Goran Radman.

Sasvim je razvidno da se gospodin Obersnel boji otvaranja pitanja o današnjim gospodarskim i društvenim prilikama u Rijeci i okolici. Boji se mogućnosti da bi itko drugi progovorio o onome što bi se moglo napraviti, kao i što je to što u stvari muči građane Rijeke i Županije.

Iz retorike i tvrdnji gospodina Obersnela jasno je da njemu ne odgovara nikakvo javno izražavanje stavova, ideja ili komentara, radilo se o političkim, gospodarskim ili društvenim, koji su drugačiji od njegovih.

Žalosno je što se u današnje vrijeme na ovako agresivan način može vršiti pritisak na neovisne medije. Pritom lokalna televizija ostaje nemoćna, pa čak i postiđena, jer pritisak političkih moćnika na lokalne medije uvijek završava loše za uredništvo, novinare osobno ili ekonomsku održivost medija, a često je u pitanju i samo produženje koncesije.

Ostaje potpuno nejasno zašto se gospodin Obersnel boji emisije „Drukčije“ i zašto bi je želio ukloniti s Kanala Ri. Možda ne želi da do njegovih sugrađana dođu kvalitetna rješenja, zanimljive ideje, dobri prijedlozi za rješavanje problema lokalne zajednice i dobri primjeri kako se to može napraviti?, navodi se u priopćenju Udruge građana Ladonja koje potpisuje Plinio Cuccurin.

3 COMMENTS

  1. Glasam za Plinija jer misli “drugačije”,nije “cvijeće”, ali je nov i frižak i zato mi je IN, tajkun i smrad ,. ali je novo lice.
    Ništa mi novo nije rekao, ali mi je dosta Kim Jong Chavez Castra Gadafija Mubaraka Obersnela Vojka Maoa i njegove kamarile.

  2. Plinio nije svetac, ali ako on može pomoć riječkoj opciji da uđe u Sabor i počne lobirat i dizat prašinu za Rijeku, onda je dobrodošao.

  3. Cuccurin bi mogao dobro proći u Rijeci što se tiče glasova. Naravno da je dobrodošao, glavno da se SDP oslabi što više.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here