Home Mozaik Cura iz Zagreba došla roditi mrtva pijana! Kod kuće je Socijalna otkrila...

Cura iz Zagreba došla roditi mrtva pijana! Kod kuće je Socijalna otkrila užas: ‘Pili smo ispred zgrade par puta tjedno, tukli se’

243
0
Photo by Daniel Reche: https://www.pexels.com/photo/photo-of-pregnant-woman-1556652/

Centar za socijalnu skrb izdvojio je djevojčicu iz obitelji 25-godišnje majke i smjestio ju u Dječji dom nakon što se na porodu malenog novorođenčeta otkrilo nešto jezivo.

25-godišnjakinja je tako na porod u zagrebačku bolnicu stigla s izmjerenih čak 2,25 promila alkohola u krvi što je potaknulo nadležne službe da u tanane istraže ovaj slučaj.

Nakon što je tek rođena malena djevojčica neko vrijeme provela na Odjelu gastroenterologije zbog slabijeg napredovanja na tjelesnoj težini, utvrđeno je kako fenotip djeteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu, piše Jutarnji list.

Po rođenju su djevojčicu hranili na sondu, a kasnije je utvrđeno i kako 25-godišnja majka nije brinula o higijeni djeteta.

Inače, Općinski građanski sud početkom lipnja 2020. oduzeo joj je pravo na stanovanje s djetetom u trajanju od godine dana, a Centar za socijalnu skrb izrekao joj je mjeru stručne pomoći i potpore do travnja 2021.

U tih godinu dana 25-godišnjakinja nije napravila nikakve korake kako bi se stabilizirao bračni odnos i promijene obrasci ponašanja, zbog čega je Centar izdvojio djevojčicu iz obitelji i smjestio je u Dječji dom. Majka iz Zagreba ima još jedno dijete, i to dječaka za kojeg je tužiteljstvo utvrdilo da je također bio zanemarivan.

Majka je brigu o dječaku prepustila svojoj majci, a u listopadu 2021. prilikom terenske kontrole dječak je zatečen u prljavoj odjeći i povraćotinom na sebi, nakon čega je i on izdvojen iz obitelji.

Osim zanemarivanja djeteta, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti je da je 21. listopada 2021. s nepoznatim muškarcem odlučila prepraviti nalaz Klinike za psihijatriju Sveti Ivan tako što je prisutnost amfetamina, Normabela i Subutexa prikazivala negativnima. Optužena je za tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djeteta, jedno za neprovođenje odluke za zaštitu dobrobiti djeteta te dva kaznena djela povrede djetetovih prava kao i krivotvorenje isprava. Za nju tužitelji traže uvjetnu kaznu od godine dana s trogodišnjim rokom kušnje.

“Ja sam malog hranila i nije bio zanemaren već samo musav. A što se tiče supruga, kad je curica oduzeta, mi smo se tukli pa je došla policija i socijalna. Redovito odlazim u posjete djeci, nosim slatkiše. Igram se s njima. Alkohol sam konzumirala kad i suprug, ispred zgrade, nekoliko puta tjedno. Dok nismo radili, pomagao nam je očuh i imala sam porodiljnu naknadu. Krenula sam na liječenje i skroz se izliječila, a kad me uhvatila želja, znala sam uzeti samo komadić Subutexa i to je to. O meni trenutno brinu mama i dečko koji se vodi kao otac moga sina”, opravdala se majka iz pakla.

Previous articleVelika blamaža kanadske televizije: Pogledajte kakvu su hrvatsku zastavu objavili uoči utakmice!
Next articlePravio susjedama djecu dok su bili u braku: Bivši muž mi je nakon razvoda priznao istinu koja me uništila!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here