Home Mozaik Cyrus Leung, novi genij ima samo 12 godina: dobio je IQ rezultat...

Cyrus Leung, novi genij ima samo 12 godina: dobio je IQ rezultat jednak onome Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga

118
0
pexels mart production 8471912
pexels mart production 8471912

Podrijetlom iz Hong Konga, talentirani je pijanist i u budućnosti želi postati matematičar ili znanstvenik

Cyrus Leung, 12-godišnji dječak, na testu inteligencije dobio je impresivnih 160 bodova od 162. Rezultat dobiven na testu omogućio mu je da s pravom uđe u ekskluzivno društvo “Mense”, gdje se okupljaju najveći umovi novijeg doba kao što su Albert Einstein i Stephen Hawking.

Priča

Cyrusov otac, 42-godišnji Frank, uvijek je mislio da je njegov sin neka vrsta malog genijalca, jer je već u dobi od 3 godine znao tablicu množenja. Iz tog razloga odlučio je da njegov sin polaže ovaj test jer je mislio da će mu pomoći pronaći nove prijatelje sa zajedničkim interesima. Nakon što je vidio postignuća svog sina, njegov otac je rekao: „Stvarno smo ponosni na ono što je postigao, ali ovo je samo početak njegovog putovanja.

Radujem se što ću mu pomoći da ostvari svoj potencijal.”

Što je Mensa

Mensa je međunarodna neprofitna udruga čiji članovi mogu biti osobe koje su dosegle ili premašile 98. percentil svjetskog kvocijenta inteligencije. Cilj joj je otkriti i potaknuti ljudsku inteligenciju za dobrobit čovječanstva. Postigavši ​​rezultat od 160, Cyrus je s pravom postao dio “udruge”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here