Home Vijesti Dali mu stan od 11m2 prepun miševa i žohara

Dali mu stan od 11m2 prepun miševa i žohara

1151
4

Mijo Crnoja već 25 godina živi u Rijeci. Bio je zaposlen u različitim poduzećima kao radnik. Otkaz je dobio 2003. godine. Završio je na ulici. Radno je nesposoban, godinama boluje od tuberkuloze.
– U lipnju 2003. godine smješten sam u kuću koja je u vlasništvu Grada Rijeke. Imam sobicu od 11 kvadrata, dok kupaonicu i WC dijelim s još 23 osobe koje stanuju na mojem katu. Životni uvjeti su nepodnošljivi. Svuda ima miševa i žohara. Moja soba je nekad bila radionica, u njoj nema ni poda, već hodam po betonu. Velika je vlaga. Ljeti se moram zagrnuti dekom koliko je u sobi hladno. Kad zimi puše bura prozor se sam otvara – rekao je Crnoja. Dodaje da se hrani u pučkoj kuhinji, gdje ima pravo na dva obroka na dan. Živi od 600 kuna, koliko su mu mjesečna socijalna primanja. Najamninu i režije mjesečno plaća oko 100 kuna, dok ostale troškove subvencionira Grad Rijeka.

Lea Stoiljković Medved, glasnogovornica Grada Rijeke, kaže da je riječ je o objektu koji služi za zbrinjavanje socijalno ugroženog stanovništva u koje se konstantno ulaže te da uvjeti u kojima korisnici žive ovise i o načinu na koji koriste i održavaju prostor. Napominje da Crnoja nije podmirivao troškove stanovanja, ali da unatoč tome nije iseljen jer je radno nesposoban. Do danas Crnoja za troškove smještaja duguje 2847,96 kuna. (24sata)

Previous articleOdbojka (ž) – četvrtfinale Kupa: Rijeka KVIG – Mladost 3:0
Next articleBurcsa izbacio Kostrenjane

4 COMMENTS

  1. Nema se vise cemu cudit.Radio u njhovoj firmi koja mi je ostala duzna 5(pet) honorara oko 20 tisuca kn.
    Uskoro su lokalni izbori pa cemo vidjet sta misle sugradjani o stanju u gradu tj.vlasti… POZZ

  2. Pa upravo zbog lokalnih izbora dolaze takve stvari na vidjelo. Zašto se šutilo do sada?! I ovakvih ima bar 100 000 u cijeloj hrvatskoj. Svi ti socijalni slučajevi očekuju da će im država nešto dati. U tržišnom gospodarstvu toga više nema, država ima dovoljno svojih problema

  3. Grad i drzava bi trebali pomagati svima hahahaha kapitalizam djeco,anyway taj gospodin danas nebi mogao prec granicu sa tim imenom i prezimenom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here