Home Sport Dalić otkrio s kojom će postavom napasti Francusku

Dalić otkrio s kojom će postavom napasti Francusku

213
0

U ponedjeljak od 20:45 na Poljudu utakmicu drugog kola Lige nacija igrat će Hrvatska i Francuska. Bit će to dvoboj reprezentacija koje su igrale finale SP-a prije četiri godine, ali i ekipa koje su iznenađujuće poražene na otvaranju ovog natjecanja. Hrvatska je u petak u Osijeku izgubila 3:0 od Austrije dok je Danska u gostima iznenadila svjetskog prvaka.

Uoči sraza aktualnih svjetskih prvaka i viceprvaka, hrvatski izbornik je u novinarskom salonu na Poljudu odgovarao na pitanja medija u društvu kapetana Luke Modrića. Tom prilikom otvoreno je iznio postavu s kojom sutra planira napasti Francusku u Splitu:

“Branit će Livaković, takav je dogovor. On će braniti drugu i treću, Ivušić četvrtu. Da damo šansu svima. Na desnom boku osim Juranovića nemamo drugo rješenje. Šime se možda vraća za utakmicu u Danskoj ili Francuskoj. Lijevo ćemo još vidjeti hoće li igrati Sosa ili Barišić, ovisno što se odlučimo i kako, hoćemo li defenzivnije ili ofenzivnije.

Na stoperu moramo probati Erlića koji je igrao dobro u Italiji i dobit će svoju šansu. Vida se, isto tako, pripremio. Tu je i Šutalo. Hoćemo i njih probati, hoćemo vidjeti. Vezni red Brozović, Kovačić, Modrić, prema naprijed prevelikih izbora i nemamo.

Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada, to su neka razmišljanja što će biti… Sigurno da ćemo u drugom poluvremenu mijenjati i staviti svježe igrače. Moramo biti bolji u fazi obrane, ne otvarati se previše jer to iskorištavaju jako dobro.”

Prema tome, u Dalićevoj postavi za Francusku preostale su samo još tri dvojbe, na lijevom beku, stoperu i u vrhu napada, te bi prva jedanaestorica Hrvatske trebala izgledati ovako: Livaković – Juranović, Erlić, Vida/Šutalo, Sosa/Barišić – Brozović, Kovačić, Modrić – Brekalo, Majer, Kramarić/Budimir.

Previous article‘Ubio je i nerođeno dijete!’Policija je zatekla stravičan prizor, a nekoliko metara dalje dočekao ih je još gnusniji prizor!
Next articlePlaca pod zvjezdanim riječkim nebom – Kreativna placa 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here