Home Sport Dalić: Petković nije trebao pucati penal!

Dalić: Petković nije trebao pucati penal!

216
0
GQIfXBpX0AAb7WD
X

Na startu Europskog prvenstva, Hrvatska je pretrpjela poraz od 0:3 protiv Španjolske. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 78. minuti kada je Bruno Petković izborio, ali nije uspio realizirati jedanaesterac. O toj situaciji govorio je izbornik Zlatko Dalić tijekom konferencije za medije dan nakon utakmice.

Ključni Trenutak 

Španjolski golman Unai Simon pogriješio je i izgubio loptu, koju je preuzeo Lovro Majer. Majer je proslijedio loptu do Brune Petkovića, koji je bio u naletu prema golu kada ga je zaustavio Rodri. Sudac je dosudio jedanaesterac, a Petković je preuzeo odgovornost izvođenja.

Petkovićev udarac obranio je Simon, a Petković je nakon toga zabio gol u novom pokušaju. No, taj gol nije priznat zbog preranog utrčavanja Ivana Perišića u kazneni prostor. Ispostavilo se da Petković nije trebao ni izvoditi jedanaesterac.

Izbornik Dalić o Promašaju

“Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer”, rekao je Dalić.

Analiza Situacije

Izbornik je također analizirao situaciju koja je prethodila penalu: “Kad sam pogledao snimku, morao je zabiti gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana… Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebao je pokušati napraviti sve da ga zabije. Takav je moj dojam. Sve je bilo prazno, jedan još dodatni napor da se zabije gol”, dodao je Dalić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here