Home Sport Damir Mišković slavi svoj 59. rođendan

Damir Mišković slavi svoj 59. rođendan

223
0

Damir Mišković, predsjednik Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, slavi svoj 59. rođendan u srijedu. Dok se ovaj poseban datum približava, vrijeme je da se osvrnemo na njegov nevjerojatan doprinos klubu tijekom proteklih 12 godina.

Kako je sve počelo

Prije točno 12 godina, na svoj 47. rođendan, Damir Mišković preuzeo je vođenje Rijeke. Malo tko je mogao predvidjeti kakve će se sve promjene dogoditi u klubu tijekom tog razdoblja.

Od tog sudbonosnog dana, Rijeka je doživjela nevjerojatan uspon. Osvojili su naslov prvaka Hrvatske 2017. godine, uz četiri osvojena Kupa Hrvatske (2014., 2017., 2019., 2020.) i osvajanje Superkupa Hrvatske 2014. godine. Klub se također istaknuo u europskim natjecanjima, s četiri plasmana u skupine Europske lige te playoffom Lige prvaka. Velike pobjede protiv renomiranih klubova poput Milana, Feyenoorda i Stuttgarta dodatno su učvrstile poziciju Rijeke na europskoj nogometnoj sceni.

No, uspjeh Rijeke nije mjerljiv samo trofejima. Slavlja nakon velikih pobjeda postala su neizbježan dio riječke nogometne priče. Posebno su istaknuta slavlja nakon povijesnog naslova prvaka, kao i trenuci kada je trofej prvenstva stigao u Rijeku nakon posljednjeg prvenstvenog kola.

Ključan trenutak uspjeh u Stuttgartu

Ključan trenutak koji je označio početak ovog sjajnog razdoblja bio je uspjeh u Stuttgartu, kada je Rijeka izbacila europskog velikana na putu prema skupinama Europske lige. To je bio početak novog poglavlja u povijesti riječkog nogometa.

Mišković se s pravom može ponositi impresivnim kampom na Rujevici, koji pruža idealne uvjete za trening prvoj ekipi. Njegova predanost izgradnji modernog stadiona na Kantridi dodatno potvrđuje njegovu viziju i predanost razvoju kluba.

Damir Mišković je zadržao Rijeku na pravom putu

Čak i tijekom izazova koje je donijela pandemija koronavirusa, Rijeka je uspjela održati svoj status. Sada, dok se klub kreće prema još jednom potencijalnom naslovu, uz rastući broj članova i pretplatnika, jasno je da je Rijeka na pravom putu.

Nemoguće je zanemariti sve što je postigao na čelu HNK Rijeka tijekom proteklih 12 godina. Njegov je doprinos neizbrisiv, a njegova vizija i predanost nastavljaju voditi klub prema svjetlijoj budućnosti. (nk rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here