Home Mozaik Dan nezavisnosti SDR u znaku 3 obljetnice

Dan nezavisnosti SDR u znaku 3 obljetnice

1110
3

U četvrtak će u Rijeci prigodnom svečanošću biti obilježene dvije velike obljetnice našeg grada – 290 godina od dodjele Rijeci statusa slobodne luke odlukom Karla VI (1719.-2009.) te 350 godina riječkog grba (1659. -2009). Obilježavanje ova dva važna datuma organizira se u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti, odnosno 5. rođendana udruge Slobodna Država Rijeka, u četvrtak 12. studenog s početkom u 18 sati u prostorijama Circola (sala za izložbe). Tom prigodom bit će održan i okrugli stol na kojem se očekuje sudjelovanje Ilarie Rocchi, Ernia Gigante Deškovića, Željka Bartulovića, Predraga Miletića, Danka Švorinića, Zlatka Moranjaka, Ferruccia Burburana kao i predstavnika Lučke uprave Rijeka.

najstariji prikaz rij.grba iz 1659.g.

Nakon okruglog stola biti će organizirana tradicionalna podjela diploma Udruge SDR pojedincima zaslužnima za promociju riječkog identiteta te prigodni domjenak za sve uzvanike i goste.

3 COMMENTS

  1. I s moje strane sretan dan nezavisnosti svim Riječanima i Riječankama! Felice giornada de indipendenza a tuti i Fiumani e le Fiumane nel Mondo! Protiv fašista i komunista,Rijeka je moja domovina!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here