Home Vijesti Oprezno u prometu: Prošlog tjedna 70 prometnih nesreća

Oprezno u prometu: Prošlog tjedna 70 prometnih nesreća

220
0

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 70 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 8, a lakših 62 prometne nesreće. U prometnim je nesrećama teže ozlijeđeno 5 osoba, dok je lakše povrede zadobilo njih 19. Prema nestručnim procjenama materijalna šteta počinjena u ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 985 000 kuna. U dvjema prometnim nesrećama dvije su osobe smrtno stradale i to 2. studenog na DC 3 kod mjesta Soboli stradao je motociklista, a 3. studenog u Crikvenici, pješakinja.

Tijekom provođenja dviju akcija ovog vikenda usmjerenih na utvrđivanje prekršaja alkoholiziranosti vozača, kod njih 46 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,5g/kg. Akcijama je bilo obuhvaćeno područje cijele Primorsko-goranske županije, a nastavljaju se i dalje. Slavljenje Martinja prisutno je posebno u sjevernijim krajevima Hrvatske, no ovaj tradicijski običaj kršenja mošta prisutan je i na našim prostorima. Uz njega se vezuje povećano konzumiranje alkohola, a nerijetko i sjedanje za upravljač vozila u alkoholiziranom stanju, što može, dovesti do teških posljedica u prometu.

Upravo kako se to ne bi dogodilo, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske i u narednim će danima nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor u prometu u cilju utvrđivanja prekršaja alkoholiziranosti, i naravno osiguravanja sigurnosti u prometu za sve sudionike. Uz isključivanje iz prometa i oduzimanje vozačke dozvole, vozaču slijede i prijave zbog počinjenih prekršaja.

Na kraju, ovotjedni rekorder među zatečenim alkoholiziranim vozačima je 43-godišnji Zagrepčanin. Delnički policajci su ga 2. studenog u 11,20 sati u mjestu Dedin zatekli kako upravlja škodom felicia pri koncentraciji alkohola od 2,87g/kg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here