Home Vijesti Der Standard: Ježić od Hypa dobio četiri milijuna eura

Der Standard: Ježić od Hypa dobio četiri milijuna eura

1117
4

Hypo Alpe Adria banka Sanaderovom je prijatelju Robertu Ježiću platila četiri milijuna eura za usluge konzultinga, piše današnji austrijski Der Standard. Ježić je Austrijancima izuzetno zanimljiv jer ga se sa Sanaderom dovodi u vezu s malverzacijama oko Hypo banke koje istražuje posebno povjerenstvo koruškog parlamenta. Prema informacijama austrijskog tiska, Ježić je bio osoba od povjerenja bivših šefova Wolfganga Kulterera i Guntera Striedingera za što je bio isplaćivan u milijunskim iznosima.

Navedenih četiri milijuna eura, od čega je u samo jednoj rati navodno isplaćeno 2,5 milijuna eura, Ježić je zaradio savjetničkim uslugama. Ježićeva suradnja s Hypom započela je 1998. godine, nakon kupovine Slavonske banke. Upravo su Ježićeve usluge, piše Der Standard, omogućile Hypo banci pobjedu u sporu protiv hrvatske Agencije za sanaciju banaka. Rezultat spora bio je da je Hrvatska morala Hypo banci platiti 40 milijuna eura odštete zbog štetnih kredita koje je Slavonska banka izdavala prije nego ju je Hypo kupio.

Takva je sudska presuda donesena 2008. godine u Londonu, a tada je također dogovoreno da će Ježić ostati dostupan Hypo banci ukoliko im njegove usluge opet budu potrebne. Nakon što je Kulterer otišao s čela Hypo banke Ježića je, tvrdi Der Standard, preporučio i svom nasljedniku kao ‘dobrog prijatelja i saveznika Ive Sanadera’.

4 COMMENTS

  1. Kaptol Banka ? Rojs u Villi s tv-om dnu bazena ? Tifon ? … Sve je bilo javno samo vecina glasaca je kradju nazalost podrzavala. Podijelili su novac, nekretnine i mirovine i sada cemo i dalje biti talac njihove glasacke masinerije…. HDZ treba zabraniti …

  2. jadna li smo drzava i ljudi koji zive u njoj,bas me zanima sta ce jos sve izac na sunce.g darko franjic ocete li i vi i vasa kolegica ****** ****** ili ti Radica uskoro ovim stopama.vjerujem da ocete jer drugo i ne zasluzujete i ona starinska poslovica “dabogda da imao pa nema” SRAM VAS BILO………….LOPOVI I MUTIKASE =LAZLJIVA BAGRO HDZ treba zabraniti slazem se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here