Home Mozaik Dijete zamalo umrlo zbog ovog voća: Sva ga djeca obožavaju, a jako...

Dijete zamalo umrlo zbog ovog voća: Sva ga djeca obožavaju, a jako je opasno! Evo što treba učiniti (FOTO)

981
0

Objavljujući na Instagram stranici Tiny Hearts Education, mama je podijelila svoju priču kako bi druge roditelje upoznala s opasnostima određene hrane.

Napravila je užinu za svoju kćer Oliviju (4 godine) i sina Oscara, koja se sastojala od šake grožđa i suhih žitarica.⁠ “Prvi put otkako sam čula za to jadno dijete koje je umrlo gušeći se grožđem, dogodilo se da nisam prerežite ih na pola”, rekla je. “Pomislila sam: ona ima skoro pet godina, nije tip djeteta koje baca hranu i davi se”, dodala je.

Ali nekoliko trenutaka kasnije, mama je čula svoju kćer i “odmah je znala što se dogodilo”. “Dotrčala sam do nje – nije mogla disati”, rekla je. Olivia je otišla žvakati zrno grožđa, a ono joj je izletjelo u grlo i zapelo.⁠

Prisjećajući se stravičnog trenutka, mama je rekla da je okrenula Oliviju i udarila je što je jače mogla između lopatica.

Činilo se kao da je gotovo, usne su joj bile plave jer uopće nije mogla disati – rekla je. Mamin partner, Jamie, uspio je izvesti “neku vrstu manevra” zbog kojeg je grožđe “letjelo po sobi”, objasnila je. Sada poziva sve roditelje da nauče pružati prvu pomoć. “Molim vas, neka ovo bude podsjetnik svim roditeljima – moj život se sinoć gotovo zauvijek promijenio zbog moje nepažnje”, dodala je mama. Kako spriječiti gušenje?

Kada se dijete guši, njegovi dišni putovi su djelomično ili potpuno blokirani, što znači da možda neće moći pravilno disati. Možda će moći iskašljati, ali ako to nije moguće, morat ćete im odmah pomoći. Ovako možete spasiti dijete kada se počne gušiti, prema NHS-u.

Stanite ili kleknite iza djeteta.

Stisnite šaku i stavite je između pupka i rebara.

Uhvatite ovu ruku drugom rukom i naglo povucite prema unutra i prema gore.

Ponovite do pet puta.

Pazite da ne vršite pritisak na donji grudni luk jer ga to može oštetiti.

Previous articleLuka Modrić ostaje s Vatrenima, evo što mu je ponudio Dalić!
Next articleVIDEO: Stravičan pad atletičara. Pao je na glavu i ostao nepomično ležati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here