Home Biznis Direktori i radnici oštetili Uljanik

Direktori i radnici oštetili Uljanik

478
0

Na temelju prijave Uprave Uljanika istarska policija provela je kriminalističku obradu nad osam osoba s područja Pule i Vodnjana i utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo prijevare u službi na štetu tog brodogradilišta, koje je oštećeno za nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila je danas istarska policija ne iznoseći imena prijavljenih.

Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić, osnovano se sumnja da je 48-godišnji voditelj Odjela opremanja posebnih sistema broda u Uljaniku u dogovoru s 50-godišnjim direktorom tvrtke REL-TIG, kooperantskom tvrtkom Brodogradilišta Kraljevica, od ožujka 2007. do ožujka 2008. godine poslao šestoricu radnika na rad u Kraljevicu i pritom naredio službenicima u Uljaniku da radnicima, tada na čekanju, bilježe rad u tom brodogradilištu. Kako su radnici znali i pristali na taj dogovor, kaznene su prijave, osim direktora, “zaradili” i oni.

Po policijskim podacima, osnovano se sumnja i da je 48-godišnjak od početka veljače do 30. travnja 2008. godine iste radnike iz Uljanika angažirao i za uređenje vlastitog stana dok su im radni sati bilježeni u matičnom poduzeću. Radnici su u Uljaniku radili dva do tri sata, a ostatak radnog vremena u njegovu stanu.
 
Protiv svih slijedi podnošenje odgovarajućeg izvješća zbog kaznenog djela prijevare u službi mjerodavnome državnom odvjetništvu.

(hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here