Home Mozaik Dječak je imao simptome gripe, završio s amputiranim nogama i rukama: srce...

Dječak je imao simptome gripe, završio s amputiranim nogama i rukama: srce mu je stalo u trenu

238
0

Mladić Matthias Uribe (14) iz Tennesseeja bio je više od dva mjeseca hospitaliziran u dječjoj bolnici nakon što je krajem lipnja iznenada osjetio bolne simptome. Dijagnosticirana mu je upala pluća i streptokokni sindrom toksičnog šoka te je doživio srčani zastoj.

Roditelji 14-godišnjeg dječaka morali su donijeti srceparajuću odluku da svom sinu amputiraju šake i stopala nakon što su njegovi uobičajeni simptomi slični gripi iznenada postali smrtonosni.

Matthias je spojen na aparat za umjetno pumpanje krvi. To mu je spasilo život, ali u njegove ekstremitete nije teklo dovoljno krvi, zbog čega su ih liječnici morali ukloniti, rekao je tinejdžerov otac.

Talentirani dječak koji je igrao nogomet i svirao klavir polako se oporavlja i uskoro bi trebao napustiti bolnicu s protezama ruku i nogu.

Dr. Katie Boyle, pedijatrica na intenzivnoj njezi, rekla je da Matiasovi roditelji nisu mogli ništa učiniti kako bi spasili ruke i stopala svog sina od amputacije.

“Iznimno je rijetko. Ponekad kada dobijete gripu, ona potakne bakterijsku infekciju. Ali čak ni tada većina djece ne bude ni blizu tako bolesna kao Matias”, rekao je liječnik i savjetovao roditelje:

“Roditelji bi trebali djeci dati cjepiva protiv gripe i često ih provjeravati dok su bolesna zbog simptoma kao što su visoka temperatura, problemi s gutanjem tekućine ili nemogućnost buđenja iz dubokog sna.”

Previous articleCesta DC403 za mjesec dana u prometu
Next articlePoljubila dečka, pa umrla nakon manje od 10 minuta: nije mu rekla najvažniju stvar koja ju je mogla spasiti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here