Home Mozaik Dječja karnevalska povorka predvidjela veselu budućnost Riječkog karnevala

Dječja karnevalska povorka predvidjela veselu budućnost Riječkog karnevala

1618
0

RK2013-Djecja karnevalska povorka«Mala» povorka i ove je godine uspjela nadmudriti vrijeme – Dječja karnevalska povorka, nakon prvotne odgode, odlično se snašla u novom terminu i ponovno dokazala da Riječki karneval ima svoju budućnost, a budućnost je šarena i vesela. Više od 4.500 djece u 65 karnevalskih grupa ponosno je prodefiliralo Korzom, pokazavši kakve su likove izmislili, maske izradili i koreografije izvježbali sa svojim vrtićkim tetama i školskim učiteljicama u proteklih godinu dana. U povorci je sudjelovalo i četiri grupe malih prekograničnih prijatelja iz Srbije i Slovenije te jedna karnevalska grupa s djecom veleposlanika.

Prije početka malog-velikog finala Riječkog karnevala, Dječje karnevalske povorke, na Korzu su nastupili rasplesani mališani iz raznih plesnih škola u sklopu Karmelino partya, iza njih su okupljene zabavljale Prve riječke mažoretkinje te četiri dječja zbora – Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, dok je predstavnike grupa dječjih grupa i njihove tete i učiteljice u Salonu Grada Rijeke primio gradonačelnik Vojko Obersnel zajedno s Kraljicom Riječkog karnevala Vedranom Dujmić i Meštrom Tonijem. Kad je rijeka mališana napokon preplavila Korzo, kao i kod «velike» povorke poštovao se protokol te su na čelu bili predstavnici plave krvi – uz Kraljicu Riječkog karnevala i Meštra Tonija, bili su i princ i princeza Toni Smokvina i Emma Zejnić.

Dječja karnevalska povorka odskakutala je Korzom, šarmirala veliki broj malih i velikih gledatelja koji su ju pratili duž cijele trase, zajedno plešući s maškaricama, a one su svoj karnevalski dan završile na zabavi u šatoru na Delti uz Valeta i Tomy D.J.-a, a glavnu riječku šetnicu ponovno će zauzeti Karmelino party, ovaj put sa starijim plesačima koji će tresti centar grada do kasno u noć.

Previous articleFOTO: 2. Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama
Next articleIncident u delničkom romskom naselju: Pijani izvrijeđali i napali policajce

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here