Home Mozaik Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Dječja karnevalska povorka u Rijeci

1188
0

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPosljednji je karnevalski vikend na Kvarneru u znaku dvaju povorki riječkog karnevala. Dječja karnevalska povorka 30. riječkog karnevala počinje u 13 sati, a u njoj će sudjelovati 66 karnevalskih grupa, četiri i pol tisuće malih karnevalista iz Hrvatske, Slovenije, Srbije. Dolaze mali karnevalisti iz Požege, Zagreba, s Raba, iz područja Gorskog kotara.

Program je već počeo u 9.30 prvim dijelom prvog Karmelino partija u kojem će na Korzu plesati predstavnici plesnih škola i udruga Rijeke i okolice.

Drugi dio Karmelino partija počet će u 20 sati i namijenjen je starijima i svim gostima Rijeke koji se pripremaju za sutrašnju veliku povorku.

Danas se na riječkom Korzu kuha maškarana jota i maškarana maneštra i skupljaju prilozi u humanitarne svrhe, a humanitarni karakter ima i karnevalski bal što ga organizira rotary klub Rijeka Sveti Vid.

Na bal stiže i 14 veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, čelnici europske udruge karnevalskih gradova, ali i predstavnici županija i turističkih zajednica iz cijele Hrvatske.

Previous articleBura otežava promet na Jadranskoj magistrali
Next articleFOTO: 2. Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here