Home Vijesti Dodik helikopterom sletio na Baniju i pio rakiju, stigao i Pupovac

Dodik helikopterom sletio na Baniju i pio rakiju, stigao i Pupovac

63
0

Milorad Dodig bio je danas u Hrvatskoj.

Kako javlja Dnevnik.hr, Dodik je stigao na Baniju, i to helikopterom, kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem Republike Srpske.

Novinar Nove TV pitao ga je o čemu je prekjučer razgovarao s Vladimirom Putinom u Moskvi, a o čemu s hrvatskim predsjednikom Milanovićem na svom imanju prije tjedan dana. Dodik tvrdi da je kod Putina dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

“Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni”, rekao je. Evo kako je komentirao sastanak s Milanovićem:

“Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo.”

Jedan od domaćina rekao je da je njemu Bosna zakon i da su mu Bosanci prva liga. Evo kako je Dodik reagirao na to.

“Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem. Nemamo ništa od toga, samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviji nije moglo Srbi, Hrvati, muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste Srbe, Hrvate i muslimane da moraju živjeti.”

Do kuće su došli i patrijarh Porfirije te Milorad Pupovac. Ovo je prva od deset kuća koje će se obnoviti srpskim novcem.

“Živio sam u kontejneru. Teško je to bilo podnijeti, uništilo mi je traktore i garaže”, kazao je vlasnik kuće Milan Vranjanin.

“Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga”, zaključio je Dodik.

Previous articleRiječki band Whiteheads opet u američkom eteru
Next articleBilić: Hajduk je moj klub, moje sve, ali ne vraćam se još

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here