Home Vijesti DORH podnio optužni prijedlog protiv Zlatka Štoka, Stjepana Ropca i KD Čistoća!

DORH podnio optužni prijedlog protiv Zlatka Štoka, Stjepana Ropca i KD Čistoća!

1737
0

smeceIz Kriznog eko stožera Marišćina medijima je danas dostavljen dopis koji je ovoj udruzi 18.veljače poslan iz Državnog odvjetništva. Iz DORH-a KESM obaviještavaju kako su napravili izvide temeljem njihove prijave odgovornih osoba u KD Čistoća zbog počinjenja kaznenih djela onečišćenja okoliša otpadom iz članka 250. i 252 Kaznenog zakona. U DORH-u smatraju da po tim člancima nema elemenata kazneog djela ali ima elemenata prekršaja iz članka 4. Zakona o otpadu. Iz tog razloga DORH je Prekršajnom sudu u Rijeci podnio optužni prijedlog protiv Zlatka Štoka i Stjepana Ropca, odgovornih osoba u KD Čistoća, kao i protiv pravne osobe KD Čistoća.

Udruga Krizni Eko Stožer Marišćina smatra da je konačno napravljen prvi korak u pravom smjeru, te da je neophodno potrebno pokrenuti pravosudni nadzor i cjelokupnu pravosudnu kontrolu ekonomski neisplativog, tehnološki zastarjelog, predimenzioniranog ekocidnog projekta „ŽCGO Marišcina“. Iskreno se nadamo da ce se konacno baš na ovom „projektu“ sintagma „neka institucije rade svoj posao“ provesti u djelo.

Vrijeme da sve nadležne institucije preuzmu odgovornost za projekt koji se 13 godina ne može provesti, a zasnovan je na Studiji utjecaja na okoliš koja podrazumijeva sasvim drugu tehnologiju obrade otpada, a prema pozitivnoj zakonskoj regulativi istekao joj je i rok trajanja.

Previous articleRadnici Diokija traže novac prije stečaja
Next articleU stanu eksplodirala plinska boca, 68-godišnjak u KBC Sušaku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here