Home Biznis Radnici Diokija traže novac prije stečaja

Radnici Diokija traže novac prije stečaja

809
0

dioki2Tristotinjak radnika Dioki grupe okupilo se jutros na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli u prosvjed na Markov trg.

Prosvjednici traže da se napokon definira status Diokija i Dina Petrokemije, pokrene proizvodnja gdje je to moguće i otkupi zemljište za LNG terminal na Krku, kako bi se mogle isplatiti zaostale plaće i otpremnine za 720 radnika.

Po riječima Bojana Kovačića, bivšeg radnika Diokijevog pogona na Žitnjaku, radnici prosječno potražuju oko 120.000 kuna po osobi za zaostale plaće i polovinu otpremnina.

“Tražimo da podmire naša potraživanja prije stečaja”, rekao je Kovačić novinarima, podsjetivši da je 300 radnika sa Žitnjaka potpisalo ugovore po kojima su od 1. siječnja na burzi rada.

Osim njih, još 120 radnika ostalo je raditi na Žitnjaku, a njima je poslodavac dužan devet plaća.

Diokijevcima sa Žitnjaka priključili su se radnici Dina Petrokemije iz Omišlja, čiji je predvodnik Predrag Mihaljević podsjetio da je 50-ak radnika i dalje na svojim radnim mjestima, gdje brinu o 900 tona kemikalija, iako plaće nisu primili već osam mjeseci.

Radnici Dine došli su na prosvjed u Zagreb oboružani transparentima s porukama upućenima Vladi, te ministru financija Slavku Liniću kome su poručili “Pipl mast trast as” i “Ako nisam uz vas nek’ mi padne zadnja vlas”.

Mihaljević je Linića pozvao da uvede “porez na lažna obećanja” i ustvrdio da bi takav porez najviše platila upravo Vlada.

Prosvjednici očekuju da ih u Banskim dvorima primi netko iz Vlade, prvenstveno premijer Zoran Milanović, ili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ili ministar financija Slavko Linić.(business.hr)

Previous articleMatjaž Kek novi trener bijelih
Next articleDORH podnio optužni prijedlog protiv Zlatka Štoka, Stjepana Ropca i KD Čistoća!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here