Home Biznis DORH ušao u Uljanik, naručitelji otkazuju brodove!

DORH ušao u Uljanik, naručitelji otkazuju brodove!

560
0

Županijsko državno odvjetništvo u Puli, u odgovoru na upit Nove TV, potvrdilo je kako provjeravaju ima li kaznenih djela u poslovanju grupe. Detalje ne otkrivaju jer su izvidi tajni.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao je DORH da provjeri svu dokumentaciju vezanu uz komunikaciju Grada i Uljanika.

Prašinu je diglo i priznanje Danka Končara da je Ivan Jakovčić lobirao za tvrtku, u kojoj je on imao udjele. Jakovčić je poručio da je sve radio prema propisima Europskog parlamenta.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli kao odgovor na upit Nove TV stiglo je priopćenje u kojem stoji ”Vezano uz Vaš upit, obavještavamo Vas da se provode izvidi u Uljanik grupi, a temeljem članka 206.f. Zakona o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno.”

”Neka sve ispitaju, neka sve istraže. Sve bilo koje postojeće i nepostojeće veze, nama je cilj doznati jasno istinu, koji su odnosi grada i Uljanika, neka se sve istraži”, rekao je za Novu TV gradonačelnik Pule Miletić.

”Neka svi češljaju sve što misle da je potrebno, ako vide da je zamračeno, preplaćeno ili skrenuto s pravog puta neka se sankcioniraju, neka se sankcioniraju takvi. Tu ja nemam nikakve dileme”, kaže Šverko Đino iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Radnici Uljanika i Trećeg maja vratili su se na svoja radna mjesta, ali mnogi nemaju što raditi. Naime, iz Trećeg maja već stižu vijesti da nema materijala za rad.

U Uljaniku je nešto bolja situacija jer naručitelji plaćaju materijal. Situacija se iz dana u dan pogoršava pa je izašla vijest da su još 4 naručitelja otkazali Uljaniku ugovore za izgradnju brodova i to jedan koji su već počeli graditi.

Nadzorni odbor Uljanik grupe utvrdio je da je tvrtka u dubokoj krizi i odbio ponuđenu ostavku predsjednika Uprave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here