Home Mozaik Dostavljač je nosio torbu, a ono što je bilo u njoj šokiralo...

Dostavljač je nosio torbu, a ono što je bilo u njoj šokiralo je cijeli svijet!

79
0

Policija u Peruu ostala je bez riječi nakon pretresa dostavljača. U njegovoj torbi pronađena je drevna mumija, stara preko 600 tisuća godina, prenosi BBC.

Prema njegovim riječima, muškarac je živio s državnom mumijom koju je smatrao “svojom duhovnom djevojkom”. Objasnio je da je “Juanita”, mumiju, držao u kutiji u svojoj sobi. Mumija je inače u vlasništvu njegovog oca, ali nije precizirao kako je otac kupio mumiju.

Stručnjaci su rekli da je tijelo mumije staro između 600 i 800 godina te da je riječ o odraslom muškarcu, a ne o ženi, kako pretpostavlja muškarac koji je s njim pronađen.

Procjenjuje se da je mumificirani muškarac u trenutku smrti imao više od 45 godina i bio je visok 1,51 metar. Mumija je bila zamotana u zavoje u položaju fetusa, što je tipično za mnoge pre-Hispanske grobove u tom području. Policija je zaplijenila mumiju, koju je nosio dostavljač, i predala je Ministarstvu kulture Perua, koje brine o povijesno nasljeđe zemlje.

Dostavljač i njegova dva prijatelja, u dobi između 23 i 26 godina, uhićeni su zbog sumnje za mogući zločin protiv peruanske kulturne baštine.

Mumificiranje su prakticirale razne kulture na području današnjeg Perua prije dolaska španjolskih konkvistadora, navodi BBC.

Previous articleVuškovićev trener: Poljud, 2017. Ulazim u svlačionicu, a Vuška plače…
Next articleJoš neviđene snimke s Pampasa. Pogledajte sve detalje unutar modernog stadiona

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here