Home Mozaik Dovršen nathodnik za opatijske ‘Merikanske vrtove’!

Dovršen nathodnik za opatijske ‘Merikanske vrtove’!

165
0

Povijesni opatijski botanički vrt, Amerikanski vrtovi na Novoj cesti, od jučer su dostupniji za građane i turiste. Naime, dovršena je montaža nathodnika prema Amerikanskim vrtovima, na lokaciji spoja Rakovčeve ulice s Novom cestom.

U povijesti Opatije ostalo je zapisano da je botanički vrt s pogledom na čitav Kvarner izgradio 1926. godine Mađar Kuczor, čovjek koji se obogatio kao trgovac u Americi, uslijed čega su terasasti vrtovi i nazvani Amerikanski, ili bolje rečeno Merikanski vrtovi za čije se razgledavanje naplaćivala i ulaznica.

Opatijski Amerikanski vrtovi, ili ‘po domaći’, Merikanski vrtovi zauzimaju površinu od približno 8.000 kvadrata i terasastog su oblika, imaju vrlo bogatu povijest koja seže u prvu polovicu 20. stoljeća, a u novije je vrijeme uz pomoć Ministarstva turizma i Grada Opatije započela njihova revitalizacija u više faza.

osim po kamelijama, budući Merikanski vrtovi trebali bi postati prepoznatljivi i po mnogobrojnim vrstama ruža, budući da je u tijeku nabavka i sadnja velikog broja ruža, te formiranje ružičnjaka.

Previous articleVozači oprez zbog orkanske bure!
Next articleANKETA: Izaberite naziv novog parka na Pomeriu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here