Home Sport Dragan Žilić: Dalić me se u Rijeci jedva čekao riješiti

Dragan Žilić: Dalić me se u Rijeci jedva čekao riješiti

162
0
zilic
zilic

Srpski vratar Dragan Žilić (49) od 2005. do 2008. branio je za Rijeku. Ondje je skupio 97 nastupa i jedan gol. Nakon toga je završio u slovenskoj Gorici, a karijera ga je potom odvela u razne njemačke niželigaše. Žilić je svojevremeno bio najbolji golman srpske lige te reprezentativac Jugoslavije, a 2007. u Rijeku je došao Zlatko Dalić.

“Osjetio sam da me Dalić jedva čeka maknuti”

Sadašnji izbornik Hrvatske odmah je otpisao srpskog vratara: “Dalić je 2007. došao na mjesto trenera i poslije priprema sam već u četvrtom, petom kolu imao dojam da je jedva čekao da me makne s gola. Pobijedili smo Hajduk, imali solidne rezultate i dobro stajali na ljestvici, ali nekako sam osjetio da jedva čeka da me makne.

Preskočio sam jednu utakmicu zbog ozljede protiv Zadra i nakon toga me nije vraćao. Uprava koja je mene dovela je otišla, smanjivali su se troškovi i malo su se nekorektno ponijeli prema meni. Posljednju sam polusezonu proveo sa strane, trenirao sam s juniorima pa prešao u slovensku Goricu”, ispričao je Žilić za Mondo.

Iskustva s Armadom

Imao je i neugodna iskustva s Armadom: “Prvih šest mjeseci je bilo baš burno, nakon što smo pobijedili utakmicu protiv Dinama na Maksimiru se situacija tek krenula smirivati što se tiče odnosa Armade prema meni. Dvije tribine Kantride su mi pljeskale, dok se Armada od toga ograđivala.

Malo čudna situacija. Neugodno do zla Boga. To se događalo u sredini koju ostali dijelovi Hrvatske, posebice Torcida i Bad Blue Boysi, nazivaju ‘crvenom ili srpskom Rijekom’. Armadine uzvike nisu odobravale ostale tribine Kantride, čak su im i zviždali. A tu se događa da je Rijeka poskidala sve ograde! Kad sam ja došao, oni su poskidali sve ograde.”

U karijeri je još branio za OFK Kikindu, Vojvodinu, CSKA Sofiju i Sartid iz Smedereva. Za Srbiju je imao osam nastupa. Dalić je vodio Rijeku u sezoni 2007./2008. i završio na četvrtom mjestu, a zatim je otišao u Dinamo Tiranu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here