Home Sport Drmić za švicarski portal: Dugo nisam bio sretan kao u Rijeci

Drmić za švicarski portal: Dugo nisam bio sretan kao u Rijeci

769
0

Iako Josip Drmić (29) postiže golove u Hrvatskoj i trenutno je prvi strijelac lige, nije se čuo s trenerom Natija Yakinom. Ali njegovo je razočaranje ograničeno, kaže: “Ja sam veliki dečko!”, piše švicarski portal Blick koji je objavio intervju s riječkim golgeterom.

Drmić ima 32 nacionalne utakmice u nogama. Igrao je za Švicarsku pod Hitzfeldom i Petkovićem. Još se nije čuo s Yakinom.

Josip Drmić, sa 7 golova u 7 utakmica trenutno ste najbolji strijelac najviše lige Hrvatske. Zašto vam u Rijeci odjednom opet ide tako dobro?

Josip Drmić: Ovdje sam tako sretan. Oko sebe imam sjajne ljude, jako dobrog trenera. Zadnji put sam se osjećao tako ugodno u Nürnbergu ili možda u Leverkusenu kao i sada. Tada golovi dolaze automatski. Ali već sam igrao i zabijao redovito prošle sezone nakon posudbe u veljači.

Nedavno je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo švicarska reprezentacija prvo igrala protiv Italije, zatim 0:0 u Sjevernoj Irskoj. U vama bi dobila preciznog i samouvjerenog napadača kakav bi vam mogao zatrebati. Jeste li se već čuli s novim trenerom Natija Muratom Yakinom?

Nisam bio kontaktiran.

Jeste li bili razočarani time?

Razočaranje je bilo ograničeno. Veliki sam dečko. Nisam bio tamo posljednjih četiri ili pet ciklusa i naučio sam se koncentrirati na ono na što mogu utjecati. Godinama sam uvijek držao te datume slobodnim, na kraju to više nisam radio.

Zvuči kao da želite odustati od svoje reprezentacije ovdje i sada?

Ne. Ako izbornik reprezentacije ima osjećaj da sam mu potreban jer sam u dobroj formi, onda sam mu uvijek na raspolaganju.

Jeste li još uvijek u kontaktu s bivšim prijateljima?

Samo sporadično sa Shaqirijem, Nicoom Elvedijem, Zakarijom ili Yannom Sommer. Nogomet je posao u kojem se sve brzo mijenja. Danima i tjednima sjedite jedno na drugom, ali čim se rastanete, opet gubite kontakt. Eto tako je. Mogu živjeti s tim.

Prije godinu dana bili biste gotovo očajni. Izbačeni ste s popisa u Norwich Cityju …

Nisam bio očajan jer sam znao što mogu učiniti. No mišljenja su ponekad različita. Rečeno mi je da više nisam u planovima. Zato od ljeta nadalje nisam smio igrati ili trenirati s ekipom. Nisam više smio ni biti u istoj svlačionici. To je bilo brutalno i novo iskustvo za mene.

Koliko ste bili frustrirani?

Svaki nogometaš razočaran je u takvim situacijama. No, želio sam se nastaviti nametati na treninzima u U23. Ali u rujnu ni tamo nisam smio igrati jer sam mogao oduzeti nekome mjesto. Od tada je bilo jasno da mi treba rješenje.

Što se dogodilo u Norwichu? Mora da si zeznuo nešto …

Nisam ništa kriv. Ali ne želim se više na to osvrtati. Ovdje u Rijeci mi je sada odlično. Osjećam se jako dobro i to pokazujem na terenu. Gledam naprijed i imam velike planove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here