Home Vijesti Dva nezavisna vijećnika pretrčala u HDZ, kažu da ih je motivirala ljubav...

Dva nezavisna vijećnika pretrčala u HDZ, kažu da ih je motivirala ljubav prema Opatiji

479
0
klub nezavisnih
klub nezavisnih

Dva dosadašnja nezavisna opatijska gradska vijećnika, Vera Aničić i Domagoj Tramontana, postali su članovi HDZ-a. Vijest je objavljena na konferenciji za novinstvo održanoj danas u Opatiji. Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i potpredsjednik stranke, Oleg Butković, istaknuo je da je njihov prelazak u HDZ velika čast i priznanje za stranku.

Novi Članovi: Mladi, Perspektivni i Obrazovani

Butković je naglasio da su Aničić i Tramontana mladi, perspektivni i obrazovani ljudi čije će ideje i zamisli u opatijskom Gradskom vijeću značajno doprinijeti HDZ-u na lokalnoj razini. “Pripremamo se za lokalne izbore sljedeće godine, pa će i ovaj korak pomoći u pripremi,” izjavio je Butković.

Vera Aničić: Ljubav Prema Opatiji kao Motivacija

Vera Aničić je obrazložila svoj ulazak u HDZ ljubavlju prema Opatiji te željom da se još više angažira na projektima značajnim za ovaj kraj. “Želim surađivati s onima koji provode brojne projekte na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini, a među njima je svakako Oleg Butković, koji voli svoj kraj,” istaknula je Aničić.

Ključni Projekti na Lokalnoj i Regionalnoj Razini

Butković je na konferenciji posebno istaknuo nekoliko važnih projekata na lokalnoj i regionalnoj razini u ovom području. Među njima su:

  • Otvaranje druge cijevi tunela Učka za promet početkom rujna
  • Planirana spojna cesta od kvarnerskog ulaza u tunel prema Lovranu
  • Nova opatijska obilaznica
  • Uređenje opatijske luke

Domagoj Tramontana: Razlozi za Ulazak u HDZ

Domagoj Tramontana naglasio je da odluku o prelasku u HDZ nije donio naglo, već je o njoj dugo razgovarao s predstavnicima stranke. Naveo je da ga je na učlanjivanje potaknuo napor Vlade na unapređenju stanja u dječjim vrtićima, demografske mjere pokrenute u prošlom mandatu vlade te najavljeno donošenje nacionalnog stambenog plana.

“Pozicija u Gradskoj vijećnici nam ostaje ista, bit ćemo oštra, ali konstruktivna oporba vladajućem SDP-u,” zaključio je Tramontana.

Politička Situacija u Opatiji

Vera Aničić je trenutno gradska vijećnica, a u prošlom je mandatu bila zamjenica gradonačelnika Ive Dujmića. Domagoju Tramontani je ovo prvi vijećnički mandat, a u Gradsko vijeće je, zajedno s Verom Aničić, izabran s nezavisne liste Ive Dujmića. U opatijskom Gradskom vijeću do sada je bilo pet vijećnika s liste Ive Dujmića, a Marko Ćorić je bio jedini predstavnik HDZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here