Home Vijesti Dvije ponude za obnovu Galeba!

Dvije ponude za obnovu Galeba!

1885
2

Jutros su iz drugog pokušaja otvorene ponude zainteresiranih ponuđača za obnovu broda Galeb. Prema prvim informacijama pristigle su dvije ponude i to iz brodogradilišta Kraljevica i Viktora Lenca.

Podsjetimo, na prvom natječaju se javio samo Viktor Lenac i to s ponudom koja je ocijenjena previsokom pa je natječaj tada poništen. Unatoč tome što je na novom natječaju smanjen opseg radova, Viktor Lenac se ovog puta javio s još višom ponudom u iznosu od preko 60 milijuna kuna.

Međutim, u drugom krugu se javio još jedan ponuđač s nižom cijenom, u iznosu od 46,8 milijuna kuna. Radi se o tvrtki Dalmont d.o.o., odnosno kraljevičkom brodogradilištu.

Procijenjena vrijednost radova kretala se u iznosu od 33,6 milijuna kuna i sada je na potezu Grad Rijeka koji treba procijeniti hoće li prihvatiti jednu od podnesenih ponuda i sa izvođačem sklopiti ugovor o obnovi broda ili će poništiti i ovaj natječaj.

Iako nema direktne ingerencije nad ishodom samog natječaja, o svemu će zadnju riječ trebati dati i Gradsko vijeće u čijoj je ingerenciji (su)financiranje projekta. Naime, obnova Galeba vezana je uz obnovu Palače šećerana kao dio jednog projekta za koji su osigurana sredstva EU fondova. Sukladno tome, za projekt je potrebno osigurati vlastita sredstva što se planira napraviti podizanjem kredita u iznosu od 44 milijuna kuna, a za to je potrebna suglasnost Gradskog vijeća. Prema materijalima koji su pristigli gradskim vijećnicima, otprilike 14 milijuna kuna od kredita išlo bi za rekonstrukciju Galeba dok je ostatak namijenjen završetku Palače šećerana. Konačna odluka se iz tog razloga očekuje na sljedećoj sjednici gradskog parlamenta u rujnu.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here