Home Mozaik Dvogodišnje dijete umrlo od gladi: “Grlio je tijelo svog oca koji je...

Dvogodišnje dijete umrlo od gladi: “Grlio je tijelo svog oca koji je umro od srčanog udara 2 tjedna ranije”

165
0
ezgif 4 4b643a62f8
ezgif 4 4b643a62f8

Tragičan događaj pogodio je obitelj u Lincolnshireu, gdje je dvogodišnji dječak preminuo od gladi i žeđi pokraj tijela svog oca, koji je dva tjedna ranije preminuo od srčanog udara.

Grozno otkriće

U njihovom domu u Lincolnshireu policija je došla do strašnog otkrića: Bronson Battersby, dijete od samo 2 godine, umro od gladi i žeđi, grleći beživotno tijelo svog oca, Kennetha Battersbyja, starog 60 godina.

Kenneth je bio iznenada umro od srčanog udara dva tjedna ranije, ostavljajući malog Bronsona samog i bespomoćnog.

Socijalna radnica, zabrinuta zbog nedostatka vijesti od oca i sina, upozorila je policiju nakon što ih je uzalud pokušavala kontaktirati.

Tragična istina otkrivena je tek nakon što su policajci 9. siječnja razvalili vrata njihove kuće, pronašavši dva tijela kako leže na podu, a dijete je još bilo u pidžami.

Kritike socijalnih službi

Socijalna služba redovito je posjećivala Bronsona i njegova oca, jer su potonjeg vlasti smatrale “razdražljivim”. Sarah Piesse, Bronsonova 43-godišnja majka, razvedena od Kennetha, oštro je optužila socijalnu službu rekavši da bi njezin sin još bio živ da su postupili kako treba.

“Ostavili su ga da umre u mraku, bez vode i bez hrane”, rekla je za The Sun, kritizirajući neučinkovitost socijalnih službi.

Podijeljena obitelj i tragedija koja se mogla izbjeći

Sarah nije vidjela sina od prije Božića, dok se s Kennethom i Bronsonom posljednji put čula na Stipanju.

Razdvajanje obitelji i nepružanje pravovremene pomoći doveli su do ove tragedije koja je ostavila zajednicu u žalosti. Smrt Bronsona i Kennetha otvara bolna pitanja o učinkovitosti usluga socijalne skrbi i zaštiti najugroženijih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here