Sport

FOTO: Ekstremni sportaši na jedan dan preuzeli Europsku prijestolnicu kulture

FOTO: Ekstremni sportaši na jedan dan preuzeli Europsku prijestolnicu kulture

Osječki Pannonian Challenge u Rijeci pokazao što nas sve čeka na jubilarnom 20. Pannonian Challengeu

Skate park u Rijeci bio je završna postaja turneje osječkog festivala Pannonian Challenge, koji je nakon Zagreba i Varaždina, najbolje od ekstremnog sporta doveo i u središte hrvatske urbane kulture. Ondje su održana natjecanja u BMX, skate i inline disciplinama u sklopu Challenge Toura 2019, kojega su svi u „gradu koji teče“ s oduševljenjem dočekali.

Iako je na prve dvije postaje turneje znatno zastupljeniji bio BMX, skate park na Krnjevu je omogućio svim rolerima i skaterima da pokažu što znaju. Naravno, oni nisu razočarali, pa je od ukupno tridesetak prijavljenih, u velikoj konkurenciji inline discipline slavio Jan Gašparič iz Slovenije, ispred drugoplasiranog Matije Kunšteka iz Hrvatske i trećeplasiranog Lari Del Laga iz Venezuele. S druge strane, skateri, kojih je bilo iznenađujuće mnogo, pružili su odlične nastupe, dok je najbolje ocjene sudaca ipak pokupio Bruno Vranić, koji je za dlaku bio bolji od Timotej Lampe Ignjića i Petra Spiedlicka. Naposljetku, natjecanjem u BMX freestyleu je za kraj napravljen najbolji uvod u nadolazeći Pannonian Challenge, na kojemu će nastupiti najbolji svjetski vozači, kojima bi pobjednik Fran Zeman, mogao pomutiti planove, baš kao što su njemu pokušali Kristijan Jergović i Kristian Gereta.

U odličnoj atmosferi, uz ekstremni sport, glazbu i urbanu kulturu, u Rijeci je tako finaliziran Challenge Tour 2019, na kojemu je nastupilo ukupno tridesetak vozača, koji su publici diljem Hrvatske pokazali što ih, na još višoj razini od 5. do 9. lipnja očekuje na jubilarnom, 20. Pannonian Challengeu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Junaci iz Pule na balkonu Radio Rijeke!

spMay 23, 2019

Igor Bišćan: Ponosan sam na igrače, ponosan sam na sve nas

spMay 23, 2019

VAŽ JE NAŠ!

spMay 22, 2019

Rijeka danas seli u Pulu!

spMay 22, 2019

Sluga: Napravit ćemo sve da osvojimo Kup!

spMay 21, 2019

Na današnji dan Rijeka postala prvak Hrvatske!

spMay 21, 2019

Sluga u hrvatskoj, Lončar u bosanskoj reprezentaciji!

spMay 20, 2019

Bišćan: Imamo se čemu nadati protiv Dinama!

spMay 19, 2019

Rijeka pobjedom nad Lokomotivom osigurala 2. mjesto!

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.