Home Vijesti “Entschuldigung, Deutschland” Vučić se ispričao Njemačkoj zbog širenja laži

“Entschuldigung, Deutschland” Vučić se ispričao Njemačkoj zbog širenja laži

396
0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao se Njemačkoj zbog tvrdnji ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića da pripadnici njemačke tajne službe prikrivaju ubojicu jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Podsjetimo, Ivanović, nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova i vođa Građanske inicijative Sloboda-demokracija pravda, ubijen je 16. siječnja 2018. u atentatu u sjevernom, većinski srpskom dijelu Kosovske Mitrovice, a istragu o njegovu ubojstvu pokrenuli su i Beograd i Priština.

Donedavni kosovski ministar pravde Abelard Tahiri tvrdio je da je glavnoosumnjičeni za ubojstvo Milan Radoičić, jedan od čelnika Srpske liste, vodeće političke stranke kosovskih Srba, koja je Ivanovića vidjela kao glavnog oponenta.

Vučić: U svoje ime tražim da prihvatite ispriku

Aktualni srpski ministar unutarnjih poslova, donedavni šef tajne službe (BIA) i nekadašnji ministar obrane Bratislav Gašić, prije dva mjeseca u Skupštini Srbije ustvrdio je država zna tko je Ivanovićev ubojica.

“Točno znamo tko je ubojica i tražili smo od njemačkih službi pod čijom je zaštitom taj čovjek da nam daju podatke”, rekao je tada Gašić. Vučić je danas novinarima rekao da su provjerama s pripadnicima njemačke službe u proteklih 20 dana dobili uvjeravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke.

“U svoje ime tražim da prihvate ispriku. Nastavljamo akcije tim povodom i o tom pitanju i nadam se da ćemo doći do konkretnih rezultata”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu prigodom uručenja ključeva izbjeglicama iz ratnih sukoba 90-ih godina.

Ljudi traže Gašićevu smjenu

Smjena ministra unutarnjih poslova Gašića jedan je od zahtjeva sudionika građanski prosvjeda “Srbija protiv nasilja”, pokrenutih poslije dva masovna ubojstva u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar i dva sela nadomak Beograda.

Smatra ga se odgovornim jer policija nije provela sigurnosne i pravne postupke i procedure kojima bi se mogao izbjeći masakr u dva sela u okolici beogradske općine Mladenovac gdje je početkom svibnja iz automatskog oružja ubijeno osam osoba, a 14 ranjeno, jer je ubojici ilegalno bila dostupna veću količina različitog oružja i streljiva. Gašić se nije oglašavao poslije Vučićeve isprike Njemačkoj. (index)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here