Home Vijesti Epilog Jadranskog derbija: Armada – Torcida 15:10

Epilog Jadranskog derbija: Armada – Torcida 15:10

1987
1

Prema izvještaju riječke policije, jučerašnjoj utakmici Rijeke i Hajduka je prisustvovalo oko 7.000 gledatelja. Na osiguranju utakmice bilo je angažirano oko 300 policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske. Prije, za vrijeme te nakon utakmice ukupno je privedeno 30 osoba. Od ovog broja kod 25 privedenih osoba utvrđeno je protupravno ponašanje, i to kod 15 pripadnika navijačke skupine „Armada“ i 10 pripadnika navijačke skupine „Torcida“.

Temeljem Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima bit će podnijeti optužni prijedlozi protiv 18 osoba zbog alkoholiziranosti, 4 osobe zbog posjedovanja nedozvoljenih pirotehničkih sredstava te 2 osobe zbog posjedovanja sredstava pogodnih za napad. Isto tako evidentirana su i tri prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Lakše su ozlijeđena dva navijača iz Splita, starosti 19 i 20 godina. 20-godišnjak je ozlijede zadobio prilikom skidanja transparenta s ograde, dok se 19-godišnji Splićanin ozlijedio razbijajući stakla i električne svjetiljke u službenoj prostoriji policije gdje je bio priveden. Poradi počinjenja kaznenog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari protiv njega slijedi kaznena prijava. Isto tako je utvrđeno kako je ovaj 19-godišnjak počinio prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima (izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,84 g/kg) te prekršaj iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje službene osobe) te će protiv njega biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu. Po završetku utakmice zabilježeno je oštećenje stakla na jednom gradskom autobusu koji je prevozio navijače gostujuće momčadi.(PUPG/RD)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here