Home Food & Travel Europska prijestolnica gdje najam košta samo 230 eura, nevjerojatno

Europska prijestolnica gdje najam košta samo 230 eura, nevjerojatno

314
0

Na svega sat-dva leta iz zapadne Europe nalazi se prekrasna europska prijestolnica u kojoj su stanarine niske. Zbog toga je mnogi smatraju idealnom destinacijom za život.

Prijestolnica u kojoj mjesečno najam plaćate 230 eura

U Beogradu, srpskoj prijestolnici, stanarine su toliko jeftine da se mnogi odlučuju tamo provesti nekoliko godina. Ili barem nekoliko mjeseci. Osobito za one koji rade na daljinu (u smart workingu), te se stoga mogu seliti i putovati dulje vrijeme dok nastavljaju raditi, Beograd se čini savršenom destinacijom.

Grad je vrlo bogat poviješću i kulturom, kulinarskom tradicijom i noćnim životom, te iz svih tih razloga postaje sve važniji u Europi. Sve se tada mora staviti u perspektivu cijena. Zapravo, stanarine su nevjerojatno niske.

Mjesečni najam stana srednje veličine u Beogradu košta samo 230 eura. Za kuće najbliže centru izdvajate između 300 i 400 eura, ali u svakom slučaju nevjerojatno su niske cijene.

A prodajne cijene su također vrlo niske. Naime, srednje mali stan stoji oko 30 tisuća eura. Nezamisliva cijena u zapadnoj Europi.

Beograd je vrlo blizu: let traje od sat-dva vremena, ovisno o tome koju zračnu luku odaberete. Može potrajati i malo duže, ali u svakom slučaju ovo je izrazito pristupačan i gostoljubiv europski grad.

Noćni život u Beogradu ističe se kvalitetom i ponudom, posebno za mlađe ljude: duž Dunava se nalaze deseci velikih brodova, usidrenih na obalama rijeke pretvorenih u klubove, diskoteke, restorane i sastajališta. A ista živost postoji i u mnogim drugim dijelovima grada.

Koji su najjeftiniji glavni gradovi u Europi?

Najjeftiniji gradovi u Europi uglavnom se nalaze na istoku našeg kontinenta: poput Sofije u Bugarskoj, Bukurešta u Rumunjskoj, Praga u Češkoj, Odese u Ukrajini i Budimpešte u Mađarskoj. Na Balkanu, od Hrvatske pa sve do Grčke, troškovi života su još uvijek posebno niski u usporedbi s onima u zapadnoj Europi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here