Home Sport Evo što treba Hrvatskoj za olimpijske kvalifikacije

Evo što treba Hrvatskoj za olimpijske kvalifikacije

79
0

Hrvatska rukometna reprezentacija na devetom je mjestu okončala Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj. Tako nije ispunjen primarni cilj i prolazak u četvrtfinale, koji ujedno donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024., no Hrvatska će u tim kvalifikacijama, ne bude li iznenađenja, završiti i s devetog mjesta.

Hrvatskoj je dovoljno da se ostvari jedan od dva moguća scenarija koji devetoplasiranu momčad vode u kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvi od njih je da Afričko prvenstvo iduće godine osvoji Egipat, koji je ujedno i uvjerljivo najveći favorit na tom natjecanju.

Drugi od njih je da Europsko prvenstvo iduće godine osvoji neka od sljedećih reprezentacija: Danska, Švedska, Norveška, Njemačka, Španjolska, Mađarska. Ako Euro osvoji Francuska, domaćin Igara, onda je potrebno da neka od navedenih reprezentacija bude doprvak.

Naravno, Hrvatska može izravno do Olimpijskih igara ako iduće godine osvoji Europsko prvenstvo, ali rezultati na posljednjim natjecanjima govore da su hrvatski rukometaši trenutno daleko od te razine.

Ipak, Hrvatska i na Europskom prvenstvu može izboriti kvalifikacije ako bude jedna od dvije najbolje reprezentacije koje se već nisu plasirale na Igre u Parizu ili koje već nisu osigurale mjesto u kvalifikacijama.

Dodajmo da će u olimpijskim kvalifikacijama sudjelovati ukupno 12 reprezentacija raspoređenih u tri skupine po četiri ekipe. Po dvije najbolje iz svake grupe plasirat će se na Olimpijske igre u Parizu.(Index.hr)

Previous articleMetličić: Ovo je sramotan potez Horvata. Odlazi!
Next articleJović: Sramite se svi koji ste ovakvog lika postavili za hrvatskog izbornika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here