Home Biznis Fantomski tanker s iranskom naftom na Kvarneru povezuje se s Čermakom

Fantomski tanker s iranskom naftom na Kvarneru povezuje se s Čermakom

152
0
Photo by Alexander Bobrov: https://www.pexels.com/photo/photo-of-ship-1036866/

Nafte koja je do Hrvatske prevezena u tankeru ARC1, za koju se sumnja da je iranska, neslužbeno se dovodi u vezu s Ivanom Čermakom i njegovom kompanijom Delta Oil International, piše Večernji list.

Takvu informaciju Večernjaku je potvrdilo više izvora. Ivan Čermak je na pitanje je li kupac te nafte Večernjem listu vrlo kratko odgovorio da nije, a na pitanje je li na bilo koji način povezan s tim tankerom, kazao je da će se čuti kasnije, ali to se nije dogodilo jer se više nije javljao na pozive.

Ivan Čermak i kompanija Delta Oil International dio su lanca kupnje nafte – ta kompanija kupuje, dovozi i skladišti u JANAF-u sirovu naftu za krajnje korisnike, s obzirom na to da je lani Čermak prodao i više nije vlasnik kompanije Crodux i ne može krajnji proizvod, prerađenu naftu, koristiti kao svoj krajnji proizvod.

Čermakova tvrtka s JANAF-om ima niz ugovora potpisanih u posljednjih nekoliko godina. Posljednji ugovor potpisan je 22. travnja ove godine, a taj je događaj zabilježen i na stranicama JANAF-a.

‘Društvo je s kompanijom Delta Oil International d.o.o. sklopilo ugovor o skladištenju 169.000 m³ sirove nafte na Terminalu Omišalj za razdoblje od 15. travnja 2022. do 15. kolovoza 2022. godine’, piše na stranici. Uz objavu je i tekst s izjavom predsjednika Uprave Stjepana Adanića.

Previous articleKakav peh za Konstraktu! Zdrava umetnica imala nesreću usred nastupa ali je ostala pribrana! (VIDEO)
Next articleBivši igrač Hajduka i Rijeke zabio hat-trick, upisao i asistenciju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here