Mozaik

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

Čokolada je protekla tri dana zavladala Opatijom. Festival čokolade predstavio je tisuće vrhunskih delicija na dosad najvećoj Čokoladnoj čaroliji koja se prvi puta održavala u centru Gervais i okupila trideset izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i BiH, ali i uveo ovu svima omiljenu namirnicu u menije opatijskih restorana i hotela te tretmane wellness centara. Hedonističke „gušte“ upotpunili su brojni edukativni programi, radionice za velike i male te odlični koncerti brojnih izvođača koji su se odvijali u Gervaisu te na popularnim adventskim lokacijama – kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, na gradskoj tržnici, Ljetnoj pozornici, ali       i opatijskim kavanama.

Među više od 10 tisuća posjetitelja koji su uživali u ponudi najslađeg opatijskog vikenda bio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

– Doista je sjajna ponuda. Čokoladaje neizostavna za blagdane, a ovdje je prezentirana na vrhunski način. Festival čokolade u svom 13. izdanju pokazuje da Opatija po događanjima spada u red najznačajnijih destinacija u Hrvatskoj. Ova manifestacija jako se dobro uklopila u Advent u Opatiji i tako upotpunila turističku ponudu, a kvalitetna organizacija vidi se i u rezultatima, odnosno povećanom broju noćenja i dolazaka, rekao je Staničić.

Direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić istaknula je kako ove godine bilježe povećan interesturističkih agencija za Festival čokolade, pa su ove godine prvi putaorganizirani dolasci gostiju iz Austrije i Italije, uz druge zemlje iz regije čijisu državljani redovito prisutni na „najslađem opatijskom vikendu“.

– Festival čokolade, u sklopuadventskih događanja, uz RetrOpatiju, primjer je najprepoznatljivijih turističkih manifestacija kao konkretnih povoda za dolazak gostiju u Opatiju,što rezultira povećanjem turističkih rezultata, ali i jače vanpansionskepotrošnje. Opatija je u studenom bila jedna od „top destinacija“ u Hrvatskoj,uz Zagreb i Dubrovnik, a ostvaren je rast noćenja od 7 posto. Zbog atraktivnih događanja, vjerujemo da će se taj trend nastaviti i u prosincu, zaključila je Petričić.

Program Adventa u Opatijinastavlja se tijekom idućeg tjedna, a već poznatim lokacijama priključit će se i Slatina gdje će od 14. prosinca do 2. siječnja trajati Adventski sajam sautohtonim proizvodima lokalnih proizvođača, i Poklon na Učki gdje se od 14. do16. prosinca odvija Božićna bajka uz druženje mališana s Djedom Mrazom.

Advent na Mrkate svakodnevno će trajati od 9 do 22 sata, kada će biti otvorene prigodne kućice s gastronomskom ponudom i suvenirima, a ljubitelji klizanja moći će uz Ledenu čaroliju na Ljetnoj pozornici „brusiti led“ svakodnevno od 11 do 21 sat. 

Centralna adventska pozornica,Umjetnički paviljon Juraj Šporer i okolni park, veselu animaciju i programe zamališane, kao i glazbene nastupe i DJ večeri s bogatom gastronomskom ponudom zaone nešto starije imat će svakoga dana. U Šporer se uselio Poštanski ured DjedaMraza gdje djeca do 14. prosinca svakoga dana od 16 do 19 sati mogu poslatipismo najdražem djedici i sudjelovati u zanimljivim radionicama. Ispred Šporerau ponedjeljak od 19 sati nastupit će DJ Super Sayan, u utorak Jabe Acoustic, usrijedu DJ Pajo, a u četvrtak izvrsni „bluzeri“ okupljeni u Jed Becker’sGroup. 

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Let 3 i Vuco snimili novu pjesmu, ‘Golub Dinko’ postao je ‘Golub Vaso’

spJanuary 17, 2019

Imaš jaknu viška? Ostavi ju u subotu ispred Zajca!

spJanuary 16, 2019

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.