Home Biznis Filipović: Gorivo će osjetno pojeftiniti

Filipović: Gorivo će osjetno pojeftiniti

1035
0

DAMIR Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja, gostovao je u Dnevniku Nove TV. Ministar je najavio “dobru vijest za vozače” te rekao da je primjetno snižavanje cijena.

“Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina. Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena”, pohvalio se Filipović za Dnevnik Nove TV.

Filipović se osvrnuo na cijene goriva pa rekao da će one pasti.

“Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna doći će do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra imat ćemo konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane”, kazao je Filipović.

Filipović je potom govorio o geotermalnoj energiji pa istaknuo da je to “vrlo uspješna i dobra priča”. “Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas”, rekao je Filipović.

Previous articleFotku perilice s dvostrukom svrhom lajkale tisuće na Fejsu, nećete vjerovati za što se još koristi
Next articleBoysu pozlilo u grčkom zatvoru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here