Home Najnovije Flavio Sanader: Ježić laže!

Flavio Sanader: Ježić laže!

2369
0

Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu svjedočio je njegov brat Vlado (Flavio) Sanader. Kazao je da Roberta Ježića poznaje preko svog brata. Potvrdio je da se susreo sa Sanaderom i Ježićem u listopadu 2009., ali da nisu razgovarali o nikakvom transferu novca. Ako to govori Ježić, onda laže, kazao je Flavio Sanader. Nakon brata bivšeg premijera svjedočiti je počeo Abel Galatz, komercijalni direktor MOL grupe, bivši član NO Ine.

Sanader je optužen za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini. Krunski svjedok u ovom slučaju Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je ispričao da je primanje preostalih pet milijuna eura organizirao Flavio Sanader.

Na prošlom ročištu živopisno je svjedočio svjedok obrane, ruski naftni tajkun Mihael Gucerijev – vlasnik Russnefta. On je potvrdio ranije svjedočenje Imre Fazekasa koji je rekao kako je pet milijuna eura isplaćeno Ježićevoj tvrtki Xenoplast kao predujam koji se odnosio na ugovore o otkupu zemljišta i transportu nafte u projektu Družba Adria. Za Sanadera je čuo iz medija kad je protiv njega pokrenut postupak.

U objedinjenom postupku bivšem se premijeru sudi i za ratno profiterstvo jer je sredinom 90-ih, dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova, od Hypo banke navodno nezakonito dobio 3,6 milijuna kuna provizije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here