Home Sport FOTO: Barac i Rimaj prvaci Hrvatske u supersprint triatlonu 2022

FOTO: Barac i Rimaj prvaci Hrvatske u supersprint triatlonu 2022

407
0

Jučer je u Kostreni održano Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu 2022 na kojem se za titulu državnog prvaka borilo 150 ponajboljih hrvatskih triatlonki i triatlonaca iz gotovo svih hrvatskih klubova.

Natjecatelji su najprije preplivali dionicu od 375 metara u moru, potom biciklirali 10 kilometara Šetalištem kostrenskih pomoraca te na kraju pretrčali 2,5 kilometra po kostrenskoj šetnici. U konkurenciji žena prva je u cilj ušla Nika Rimaj iz zagrebačkog TK Zrinski, utrku je na drugoj poziciji završila Roza Šporčić,a treća je ciljem prošla Magdalena Starčević. Titulu državnog prvaka kod muškaraca izborio je Gabriel Barac iz domaćeg, riječkog, triatlon kluba Rival, dugi je bio Filip Vilenica dok je na trećem mjestu utrku završio Adrian Žgaljić. Gabrielu, mladiću sa najvećim triatlonskim potencijalom u Hrvatskoj, ovo je peti ovogodišnji naslov državnog prvaka i više nego dobra podloga za europska natjecanja u sljedećoj sezoni. Rezultati natjecanja dostupni su na poveznici: https://my.raceresult.com/220410/results#0_40174A.

Foto: Klaudio Vrančić

Svoju utrku s nešto kraćim dionicama imali su i najmlađi triatlonci i rekreativci koji su se željeli okušati u ovom izazovnom sportu koji zahtjeva i fizičku spremnost i vještinu u različitim sportskim disciplinama.

Unatoč zahtjevnosti organizacije na nekoliko različitih lokacija, promjenjivog vremena od jutarnjeg sunca i bonace do popodnevnog juga i kiše, natjecanje je proteklo bez poteškoća. I natjecatelji i na navijači se slažu da je Kostrenski triatlon bila utrka za pamćenje i s obzirom na konfiguraciju staze jedna od najzanimljivijih ovogodišnjih triatlonskih utrka u Hrvatskoj. Tako je Kostrena još jednom potvrdila svoj status dobrog domaćina kao i svoj potencijal za održavanje velikih sportskih natjecanja.

Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu organizirao je Triatlon klub Rival iz Rijeke u suradnji s Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Gradom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom i Savezom sportova PGŽ uz potporu sponzora tvrtki ACI, Keindl sport, Ocean Lava Croatia, Hilton Rijeka, JGL, Natural Wealth, SuperHeraw i Dezinsekcija iz Rijeke, ZTC, beach & food bar ME GUSTA, ZTC, Pestic iz Kraljevice i mnogi drugi.

Previous articleU stravičnoj prometnoj nesreći kod Mostara nastradala cijela porodica!
Next articleZaspala kraj otvorenog prozora pa doživjela šok: Video pogledalo preko milijun ljudi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here