Home Najnovije HDZ: Vlada jedina pokreće ulaganja i projekte u Rijeci i i PGŽ

HDZ: Vlada jedina pokreće ulaganja i projekte u Rijeci i i PGŽ

1259
4

Jučerašnji posjet premijerke našemu gradu i otvorenje još jednog novog objekta – studentskog restorana u Kampusu na Trsatu znači novi razvoj i još jedno novo, u nizu, ulaganja Vlade RH u naš kraj. Naravno, SDP-u je teško prihvatiti to da je premijerka Kosor u svojem nepunom dvogodišnjem mandatu učinila više nego neki drugi u punom četverogodišnjem mandatu, izjavili su na današnjom pressici riječki HDZ-ovci.

“Jučerašnje otvorenje studentskog restorana potvrđuje važnost ulaganja u projekt Sveučilišnog kampusa, čija realizacija, usprkos kriznim vremenima, nije stala, a samo prošle godine, u jeku najveće gospodarske krize, Vlada je uložila u ovaj projekt 35 milijuna kuna, što do sada ukupno čini preko pola milijarde kuna koje je Vlada uložila u projekt Sveučilišnog kampusa. Upravo takve činjenice opovrgavaju SDP-ove teze kako Vlada RH ništa ne ulaže u naš grad i županiju, što je notorna neistina. Projekt Sveučilišnog kampusa u Rijeci je od velikog značaja ne samo za razvoj obrazovanja u Rijeci i okolici, već i za razvoj cjelokupnog visokog obrazovanja u RH. Ovo ulaganje Vlade RH uz još 4,3 milijarde kuna koje je uloženo u Rijeku i PGŽ u posljednje dvije godine omogućuju novi razvoj, novo zapošljavanje i novu budućnost za naš kraj. I dok se u SDP-u već dugo vremena bave samo politikanstvom, politiziranjem, raspisivanjem prijevremenih izbora i međusobnom podjelom ministarskih fotelja, jedina ulaganja i razvojni projekti koji se pokreću u Rijeci i PGŽ-u dolaze od Vlade RH. Premijerka je jučer svojom nazočnošću po peti puta u svega nekoliko mjeseci dala izravnu potporu projektima na području PGŽ-a jer ovaj grad i županiju, posebice kada govorimo o građevinskom sektoru, jedino ti projekti drže na životu. I to su činjenice koje u SDP-u ne mogu prihvatiti, sa kojima se ne mogu pomiriti, i po tome se razlikujemo” izjavila je Vesna Buterin te nastavila: “HDZ nudi razvoj, nudi Hrvatsku bez korupcije, Hrvatsku u Europi, nudi projekte, investicije. Ne zamaramo se pukim prozivanjem, politikanstvom bez ideja koje nudi SDP. Jer što se to čulo od njih u posljednje vrijeme, osim političkih parola, destrukcije, prozivanja, nedosljednosti. I tu je najglasniji Jovanović, šefa Milanovića gotovo i ne čujemo. Da li to Jovanović potiho preuzima SDP, ne znamo. A ako je to istina, šaljemo mu poruku: Stranka se ne vodi prozivanjem i politiziranjem, nego konkretnim razvojnim projektima, istinskom, a ne deklarativnom borbom protiv korupcije, predanim radom, investicijama. Onako kako to čini premijerka Kosor.”

Hrvoje Burić je kazao da je “Grad Rijeka što izravno, što neizravno, uložio u kampus oko 300 milijuna kuna. Podsjećam da je teren darovan odlukom Vlade i to od MORH-a. Grad Rijeka je dao „pravo građenja“, što nije isto što i vlasništvo zemljišta. Dakle, spominjanje 300 milijuna kuna nikada ne može biti istinom sve dok se sveučilište ne upiše kao vlasnik terena. Ne zamjeramo gradonačelniku Obersnelu pokušaj zamjene teza, nego ga pozivamo da teren dodjeli Sveučilištu, naravno odlukom Gradskog vijeća, što ćemo mi zdušno podržati, a ja ću mu osobno stisnuti ruku!”

4 COMMENTS

 1. Stari sam član HDZ-a i dobro živim od toga,ne mogu se požaliti na to, ali da se moglo napraviti puno više, je.
  Kako sam sve duže u tome vidim da bit nije samo uzeti nego pridonijeti svima , BDP-u to je bit, dobro za sve i to što više.
  U nekim stvarima smo mogli i trebali puno više ali nismo…
  Od 45′ do 65′ je napravljeno rukama puno više nego od 91′ do 2011′ najmodernijim strojevima.
  Dati ću vam samo 1 primjer: LUKA Rijeka i Riječki prometni pravac.
  U 1. kvartalu ove godine isti je podbacio za jako puno”, o tome će se puno još čuti, a budućnost je neizvjesna.
  pametnima i ….novinarima dosta, dioničarima upozorenje.
  Krajem 5.mjeseca gazdarica opet dolazi una otvaranje 404 , već je izvještena o svemu..bit će svašta.

 2. Nadamo se da će se nešto u Rijeci konačno pokrenuti jer nama nezaposlenima je svaki dan kao nedelja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here