Home Mozaik FOTO: Priča o automobilističkim vizionarima oduševila publiku!

FOTO: Priča o automobilističkim vizionarima oduševila publiku!

287
0

Kako se istinita priča o uzbudljivom i fascinantnom podvigu braće Oscara i Gina Jankovitsa ne bi zaboravila, pobrinula se kazališna umjetnost – autorica Laura Marchig, redatelj Tommaso Tuzzoli uz kreativni tim i sjajnu glumačku ekipu riječke Talijanske drame. Povijesna rekonstrukcija nastanka automobila Alfa Aerospider, remek djelu i ikoni među legendarnim automobilima, nastalom u Rijeci sažeta je u predstavi ALFA ROMEO JANKOVITS i poziva na prenošenje priče dalje. Publika je s velikim zanimanjem pratila živopisni prikaz života braće Jankovits i okolnosti u kojima su rasli, u kojima su njihovi snovi postajali razvijene ideje koje su se pretvarale u opsesiju, a potom postajale fascinantna stvarnost. Snažnim je pljeskom premijerna publika vraćala glumce i autorski tim na poklon.
U publici su večeras bili i oni koji s braćom Jankovits dijele jednaku strast prema Alfa Romeu, neki od njih svoje su modele, od 60-ih pa do najnovijih, dovezli ispred „Zajca”. Jedan od članova Alfa Romeo klub Hrvatska / Alfa Romeo club Croatia podijelio je s nama dojam nakon predstave:
„Super! Cijelo vrijeme držali su me napetim. Predstava je baš odlična, pa moglo se to zaključiti i po dugotrajnom aplauzu. Mislim da bi netko trebao razmisliti o snimanju filma, jer priča ima sve elemente za to. Sve činjenice oko razvoja automobila dvojice braće su donesene upečatljivo, zanimljivo. Neke stvari definitivno nisam znao što se tiče konstrukcije, kao ni podatke da je Ginov sin to sve znao i prikupio. Predstava je prva liga.”

Previous articleHND osudio prijetnje glazbenoj urednici Radio Rijeke i ponašanje voditelja Jose Krmpotića!
Next articleIdući tjedan temperature idu preko 20 stupnjeva!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here