Home Mozaik FOTO: Uz krijes, priču i glazbu slavio se dolazak Ljeta na Učki

FOTO: Uz krijes, priču i glazbu slavio se dolazak Ljeta na Učki

182
0
1000011776
Ljeto na Učki

Ovog petka ljubitelji ljetnih večeri, poezije, dobre priče i glazbe mogli su uživati u manifestaciji koju je organiziralo Planinarsko društvo „Opatija“. Naime, na sam dan ljetnog solsticija, 21. lipnja, na ledini ispred bivšeg odmarališta INA na Učki održane su „Ivanjske noći“, kulturni program proveden pod okriljem noći i svježeg planinskog zraka.

Kako bi obilježili 150 godina planinarstva u Hrvatskoj, 180 godina turizma grada Opatije te 150 godina od rođenja naše Ivane Brlić Mažuranić, opatijsko planinarsko društvo organiziralo je večer za pamćenje.

Pod svjetlošću krijesa mnogi okupljeni uživali su u pripovijedanju priče Sunce djever i Neva Nevičica, upravo Ivane Brlić Mažuranić, a u sjajnoj izvedbi Sabine Gvozdić, profesionalne pripovjedačice priča koja je stalna gošća Ivanine kuće bajki u Ogulinu.

Ova magična pripovjedačica okupila je mnoge mališane i njihove roditelje, a nakon čega su pjesnici Biljana Čučak i Luka Skorić predstavili dio opusa njihove poezije vezane uz prirodu, ljubav, sastanke i rastanke, opatijski kraj i djetinjstvo. Prenijeli su publici slike onoga od čega su satkani i što ih pokreće.

Za sam kraj događanja posjetitelji su uživali u glazbenoj poslastici mješovitog riječkog zbora, Vokalnog studia Rijeka koji su izveli niz etno pjesama kvarnerskog, istarskog i međimurskog kraja. U odličnoj akustici šume koja je okruživala prirodnu pozornicu ledine bivšeg odmarališta INA na Učki, pozvali su ljeto da napokon dođe.

Na radost okupljenih druženje uz pjesmu i ples potrajalo je do dugo u noć. Planinarsko društvo „Opatija“ već planira novi program za sljedeći ljetni solsticiji 2025. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here