Home Sport Frančišković: Dinamu neće biti lako

Frančišković: Dinamu neće biti lako

873
0

Narodu katkad malo treba da se raduje. Jedno nadahnuto izdanje riječkih nogometaša, nešto slabiji dan protivnika, zvuci limene glabe i melodije starih, uhu dragih uspješnica u izvedbi šestorice umjetnika podno stijena na sjevernoj tribini za vrijeme utakmice i s druge strane B tribine poslije utakmice. Sasvim dovoljno da Kantrida poslije dugo vremena diše punim nogometnim plućima, a neki najvjerniji navijači »Rijeke« počnu prebirati po lijepim uspomenama, pokušavajući se prisjetiti kada je Rijeka posljednji put feštala dobrom nogometu u čast. Ćakulu u predvorju riječkoga nogometnoga »hrama« prekinuo je bivši prvotimac »Rijeke«, Davor Vugrinec, kojemu se teško bilo rastati s nekim starim riječkim znancima i »Zagrebovim« autobusom krenuti put metropole.

– Sjećam se ja dobro kad se ovako pjevalo, to se ne zaboravlja – aludirao je Vugrinec, kojega i danas štuju riječki navijači, na one svijetle trenutke riječkoga nogometa kojima je pripadao dušom i tijelom, noseći na svojim plećima »bijele« prema osvajanju drugoga kupa. Nekad bilo, sad se spominjalo. Doduše, tko zna?

– Ovo je najbolja igra »Rijeke« u posljednjih godinu dana – tvrdio je poslije utakmice predsjednik riječkoga prvoligaša Ivan Vanja Frančišković. – Momci su igrali vrlo maštovito i nadahnuto, s puno samopouzdanja dočekujemo našu iduću utakmicu protiv »Šibenika«. Sad smo vrlo blizu našega cilja, a vjerujte da uz ovakvu igru ni »Dinamu« u Maksimiru neće biti lako. Ovo je bilo vrlo ugodno gledati, uz ovakvu igru vjerujem da će u idućim utakmicama biti tri ili četiri puta više publike. Da, i sponzora.

Koliko se god trudio, trener »bijelih« Robert Rubčić poslije dopadljivoga izdanja svoje momčadi nije uspijevao sakriti emocije. Svaki stisak ruke dobronamjernih čestitara na lice mu je mamio osmijeh zadovoljstva.

– Pribojavao sam se ove utakmice, jer je s druge strane stajala mlada, vrlo dobra momčad »Zagreba« – priznaje prvi čovjek u struke Riječana. – Međutim, naši su igrači sve napravili baš onako kako smo se dogovorili uoči utakmice. Uspjeli smo nadtrčati Zagrepčane i dominirati u svim segmentima nogometne igre. Bez lažne skromnosti mogu reći da je ovo bila naša najbolja igra ove sezone.

Gostujući trener Luka Pavlović nije imao puno dodati, osim što je mogao žaliti da nije u stopostotnom angažamanu mogao računati na svoga najboljega igrača.

– Ne volim govoriti o izostancima, ali neigranje Vugrinca od prve minute se pokazalo kao veliki hendikep. Jako nam je nedostajao u prvome poluvremenu, kad je ušao u nastavku odmah smo postali opasni i počeli stvarti prilike. Međutim, ni to nije bilo dovoljno protiv ovakve »Rijeke«. Riječani su dominirali u trci i nisu nam dopustili da nametnemo našu igru – zaključio je Pavlović. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here