Home Kolumne Željko Glavan – HDZ-ov trojanski konj u SDP-ovoj koaliciji?

Željko Glavan – HDZ-ov trojanski konj u SDP-ovoj koaliciji?

1788
9

”Sporazum ‘Tvoja Rijeka’ ostavlja mogućnost samostalnog djelovanja stranke ukoliko dođe do nepremostivih razlika između partnera”, izjavio je jedan od članova iznova rođene sedmeročlane koalicije, HSLS-ovac Željko Glavan prilikom potpisivanja sporazuma s SDP-om. Izborne liste još nisu ni predane, a jedan od koalicijskih partnera si već ostavlja otvorena izlazna vrata podižući SDP-ovim izbornim stratezima kosu na glavi. Sedmeročlana koalicija najvjerojatnije osigurava pojedinačno najbolji rezultat na izborima, ali tko će kontrolirati preostalih 6 stranaka od kojih je većina potpisala sporazum s figom u džepu znajući da sami u gradsko vijeće jednostavno ne mogu? Čak i da SDP-ova koalicija osvoji 50% mandata, u postojećem odnosu snaga SDP-u pripala bi tek četvrtina mjesta u gradskom vijeću što i nije najčvršći jamac mirne 4 godine do 2013. godine. 


Glavan: Iza izbora s koalicijom ili bez nje?

Osim gole matematike, ovako široka koalicija postavlja i druge probleme. Željko Glavan se po svojim stavovima ideološki nalazi desnije od HDZ-a, barem je na toj platformi prvi put ušao u gradsko vijeće na izborima 2001. na kojima je nastupio samostalno. Na izborima 2005. godine u Glavana se zaljubio čelnik PGS-a Nikola Ivaniš koji ga je tom prilikom čak kandidirao za riječkog gradonačelnika žrtvovavši regionalističku komponentu stranke. Takva kombinacija je uništila PGS u Rijeci, ali nije Glavana koji se s podrškom PGS-a i u drugom mandatu ugurao u gradsko vijeće. Druge četiri Glavanove godine ostat će zapamćene po polemici s Obersnelom oko rafinerije na Mlaci. Nakon što je Glavan ustrvdio kako u tom dijelu grada nesnosno smrdi, Obersnel mu je prostački odgovorio kako je smrad vjerojatno došao iz unutrašnjosti Glavanovog automobila.

Glavanu vjerojatno svojem članstvu nije problem objasniti kako se sada s tim istim Obersnelom udružuje u koaliciju budući da se svi članovi te stranke u Rijeci mogu izbrojati na prste dvije ruke, ali biti će SDP-ovim biračima koji glasom za SDP-ovu koaliciju u gradsko vijeće izabiru i desničara Željka Glavana koji je, eto, već najavio da se iza izbora neće sramiti djelovati i izvan koalicije. (dš)

9 COMMENTS

 1. Ma di je to izjavio? da je sepcic pravi trebao bi ga izbaciti iz kobasice pa nek ide samostalno na izbore osvojio bi 0,0001% glasova. i građani rijeke bi se konacno spasili.

 2. Ja sam redoviti glasač sdp-a na svim izborima ali za koaliciju u kojoj je Glavan (a i HSS) necu glasati iz principa. Ili ostajem doma ili cu zaokružiti uvjerljiviju alternativu lopovima iz HDZ-a

 3. Kada bi bilo tko otišao sam na izbore,osvojio bi mali postotak, šima! misliš da bi hdz pobijedio na državnoj razini da su sami bili? Ili bilo tko? Gluposti pričaš.

 4. pa to vam je. Bez obzira s kim, da li desničar, dali kompromitirani, dali se ne slažu u krucijalnim stvarima, sve će se uzeti samo za osvojiti vlast.Jer tu nema dilema, nema stavova ni oko čega ni oko prostornog planiranja, što će biti gdje a što neće, samo ima građevniska mehanizacija da radi, bilo što bilo gdje,da se dijele provizije. To je jedini interes. a vlast treba osvojiti i zato jer da dođe netko pravi pola ovih sad bi završilo po zatovrima. A to će i biti kad se promijeni poredak u zemlji.
  Glavanu sam jednom došao da mu objasnim suituaciju u šinteraju i molio za pomoć u rješavanju, a on mene pitao da li mislim da li muje trbuh veliki, i da bezobzira na trbuh on još može,…oko problema ni riječ. Jedna kolegica je došla s istim zajtijevom a on joj rekao da što se tako zgodna ženska ima baviti bavi zaštitom životinja. Problem naravno nije rješen do danas. Ali kandidirati se zna i hoće se zna i hoće, se zna i hoće,…politički lopov, tako se kradu glasovi a i i sistem je lopovski jer svi glasovi koji ne pređu prag se podijele među onima koji su ga prešli.To ne možće biti jer moj glas osobi A je moj glas njoj i ne smije biti raspodijeljen među drugima,.
  zaaa Glavana ide Indira Radić i Alen Islamović- lopov lopove, uzet ćeš mi sve moja duša je na to naviklaaaa, …ide,…http://www.youtube.com/watch?v=hYbVQjnw1bQ&feature=PlayList&p=8D4B9685ADC9B28E&playnext=1&playnext_from=PL&index=6

 5. Slažem se sa svima vama iako ste to svaki na svoj način opisali.Pa vidite ga kako se cereka(svaka čast”Rijeci danas” na toj slici),već misli da smo svi mi papci i da ćemo glasati za njega,gori je škart od Canjuge il Krpine Drage.He,he ali Miri ima pravo,pravi ortodoksno-fundamentalistički Riječki SDP-ovac nece nikad glasat za takav zahod od čovjeka!
  E moj Obi,nije ti taj trebo,samo ćeš se sad više preznojavati u svom greenroomu kad budete pratili rezultate,ali neka,možda i malo oslabiš!

 6. a to da je glavan krtica hdz-a to vjerujem jer su mu ovi polupismeni s njihove liste al pari…pa njima ne bi pomogao ni joker “zovi sve prijatelje” da pobijede

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here