Home Mozaik Fratar iz BiH: Neka se migranti odreknu svog boga i prihvate našeg...

Fratar iz BiH: Neka se migranti odreknu svog boga i prihvate našeg pa ćemo im pomoći

439
1

Mlada nedjelja, koja je svečano 20. kolovoza proslavljena u franjevačkoj Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu kod Dervente u Bosanskoj Posavini, okupila je stotinjak vjernika iz raznih krajeva BiH i Hrvatske, a snimke govora koji je tada održao fra Mato Vincetić uskoro su se proširile društvenim mrežama u BiH.

Vincetić, župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima, u svom je govoru poručio migrantima da se odreknu svoje vjere da bi dobili hranu. Zamjera im i to što odbijaju jesti svinjetinu. Prijenos mise je bio objavljen na kanalu Posavina TV, ali je naknadno uklonjen. Dijelovi te snimke objavljeni su na Facebooku.

“Ne možemo prihvatiti migrante u svoju kuću, dati im sve, a onda oni bezočno, drsko, bezobrazno i bezobzirno dođu i kažu: ja sam musliman, moraš mi dati hranu koju ja hoću da jedem.

Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, gol i bos. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovdje u moju kuću gdje je bog Isus Krist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu.

I sad ti meni naturaš svog boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umjesto da kažeš: Halo, pa vidi se ko je, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju.

Nažalost, u ustavu Europske unije nema boga, nema Krista i evanđelja, odrekli su se i zato imaju problema, jer moraju ispunjavati bezobrazluk onima koji dolaze. Jer on je rekao on je čovjek i kao čovjek ima pravo da jede.

Dobro, nije problem, dat ćemo mu da jede, ali on kaže ne smiješ svinjetinu, moraš mu teletinu. Vidite bezobrazluka! Zato je Isus ovoj ženi rekao: Halo, ne može to tako. Tvoj bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, došla si k meni, sad tražiš od mene da ti ja napravim dobro.

Nije problem, napravit ću ti dobro, ali ti ćeš opet biti… Klanjati se… Ne, ne, ne može. Ostavi se svog boga, priznaj vjeru u pravoga boga, pa ćemo ti onda dati sve. Dobit ćeš sve ono što i mi imamo”, kazao je Vincetić.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here