Home Mozaik Frljić radi predstavu o Hrvoju Buriću i Robertu Franku!

Frljić radi predstavu o Hrvoju Buriću i Robertu Franku!

1641
1

Hrvatska drama za ove Riječke ljetne noći obnavlja jednu od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najigranijih predstava HNK Ivana pl. Zajca – Turbofolk, najavljeno je na web stranicama HNK Zajc.

Frljić svoju novu predstavu najavljuje kao predstavu o Hrvoju Buriću, riječkom političaru, i Robertu Franku, glavnom uredniku Novog lista. Obojica imaju neizravnate račune s najdražim gledateljem riječkog kazališta, gradonačelnikom Vojkom Obersnelom čiji je umjetnički ukus redateljski dvojac Frljić – Blažević do sada nepogrešivo pogađao. Za očekivati je da ga i ovog puta neće iznevjeriti.

‘Preko melodija na mobilnim telefonima, kroz životni stil novih društvenih elita, te narodnjačke klubove koji sve više sudjeluju u kreiranju identiteta jedne nove generacije, turbofolk je u našoj sredini i dalje itekako prisutan, nezaustavljivo ulazi u sve društvene pore. Ova predstava pokušava odgovoriti na pitanje u čemu leži tolika fascinantnost ovog fenomena, zašto se sve više mladih, ali ne samo mladih, poistovjećuje s njegovim zvijezdama i pjesmama, represivni pristup smanjuje ili povećava interes za njega, te ukazati na cijeli niz paradoksa koji turbofolk okružuju. U svom reloaded odnosno RI-loudid izdanju, Turbofolk će igrati s novim glumačkim sastavom, aktualiziran za vrijeme u kojem ponovno izlazi na scenu’, stoji u najavi predstave zabranjene za mlađe od 18 godina.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here