Home Mozaik Gazdarica u Njemačkoj vrijeđala Balkanca, on ju odmah tužio: ‘Sad ćemo vidjeti...

Gazdarica u Njemačkoj vrijeđala Balkanca, on ju odmah tužio: ‘Sad ćemo vidjeti kako ova država štiti svoje građane’

411
1

Muškarac koji se na Twitteru predstavlja kao “GastArbeite” na svom je profilu objasnio situaciju koja mu se dogodila sa stanodavcem. Zbog lošeg stava Nijemice odlučio je sve prijaviti policiji i, kako kaže, prvi put vidi njemački sustav na djelu – ima li zakonska zaštita dostupna svima koji žive u ovoj zemlji.

“U petak sam osobno doživio verbalni napad, izljev rasističkih i nacističkih uvreda od strane moje stanodavke (Nijemice) ovdje u Njemačkoj.

Razlog je bio taj što sam tražio na uvid originalne račune na temelju kojih mi se naplaćuje dodatna godišnja naknada.

Prvo me počela vrijeđati kao id**ta koji ne zna računati. Onda je počela spominjati Jugoslaviju, kako bih trebao ići tamo i tražiti svoja prava, a ne ovdje u Njemačkoj. Da ja ovdje nemam nikakva prava. Na moju molbu da nema potrebe za takvim tonom, nastavila je s vrijeđanjem još žešće.

Cijelom događaju svjedočila je susjeda iz zgrade, također Nijemica. Sa sastanka sam otišao pozdravivši se da se vidimo na sudu, gdje je baka-gazdarica nastavila s vrijeđanjem.

Susjeda tvrdi – bio je to izljev nacizma
Nakon što je izašla iz ureda, susjeda se počela tresti i kaže da ne može vjerovati što se upravo dogodilo. Na njezin nagovor, uz nju kao svjedoka, jučer smo dali izjavu policiji koja će slučaj proslijediti tužiteljstvu. Ispričala se u bakino ime.

Dakle, po prvi put u mom osobnom slučaju, njemački sustav se testira. Pogledajmo postoji li pravna zaštita dostupna svima koji žive u ovoj zemlji ili je ona samo deklarativne naravi. Je li ta zaštita samo privilegija dijela njenih građana?”, napisao je na svom Twitteru.

Također, kasnije je objasnio da mu prijava policiji nije bila prva namjera, već je na tome inzistirao susjed koji je bio svjedok. Tvrdi da je bila potresenija od njega te je njemu, a kasnije i policiji, jasno rekla da je Nijemčev pristup izljev nacizma.

Previous articleRegistarske tablice na autu jednog Amerikanca nasmijale su cijelu Hrvatsku
Next articleDelnički HGSS-ovac i planinari spašavali iznemoglog turista i njegove suputnike

1 COMMENT

  1. Ke,pa tak je kod nas sa branilelime.Oni mam pitaju “ke si delal i gde si bil 91″,a ja im kak pravi zagorec velim,” je bil sam vu maminom trbuhu,ali ja nemam popust na zatvor ak zlostavljam ili silujem kak vi”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here