Home Sport Gillette carnival snowboard session 2011.

Gillette carnival snowboard session 2011.

1018
1

Nakon tri uspješne godine pred nama je četvrto izdanje GCSS-a , koje uz pomoć pokrovitelja,sponzora i Turističke Zajednice Grada Rijeke, organizira Snowboard Klub Nine iz Rijeke. Ako netko slučajno ne zna o kakvom događaju se ustvari radi i što se krije iza tih stranih riječi, evo kratkog objašnjenja.

GCSS je sportsko natjecanje probranih vozača snowboarda iz cijele Europe (prošle godine bilo je ravno 17 natjecatelja iz 7 zemalja ) koji pred publikom i stručnim žiri-om izvode razne trikove na improviziranoj snowboard stazi tzv. rail-u, ne bi li pobijedili i osvojili vrijedne nagrade. Ove godine se planira prebaciti broj od 20 vozača iz vrha europske snowboard scene.
Kvalitetom staze i izborom natjecatelja GCSS se u zadnje tri godine svrstao u sam vrh Europskih snowboard rail natjecanja, a ove godine žele dodatno podignuti razinu samog natjecanja i cijele manifestacije.

Iako je forma natjecateljska, budući da se radi o manifestaciji u sklopu Riječkog karnevala, atmosfera na stazi i oko nje je vrlo opuštena i prijateljska, a u pauzama između snowboard spustova, zabavljat će wakeboarder Igor Deranja vratolomijama na wakeboardu po riječkoj luci (poznat kao prvi hrvatski wakeboarder koji je ušao u Guinessovi knjigu rekorda).

Za razliku od prošle godine kada se 80 kubika snijega sa Platka „preselilo“ na stazu nasred riječkog Korza, ove godine staza će se postavit tik uz more odnosno na Gat Karoline Riječke i teško je vjerovat da postoji luđe snowboard natjecanje igdje na Zemlji.

Kako je smisao ove posebne manifestacije druženje i dobra vibra, cjelodnevni natjecateljski program, koji počinje u 12:00 dodatno je začinjen koncertom poznatih beogradskih rapera Ajs Nigrutina i Timbeta te riječkih drum’n’bass DJ-eva ,od od 18-23:30, nakon čega se zabava seli u Stereo Klubb i nastavlja se do ranih jutarnjih sati.

Ako vam sve nabrojano nije dovoljno, slobodni ste posjetiti školu snowboarda koja će se održavati na stazi slijedeća dva dana nakon natjecanja.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here